Monday, October 1, 2012

Fuji Safari Park - Summer 2012

Asalnya nak pegi Nikko tapi budget tak cukup. Hahahahaih. Bersabarlah hati.

Maka kitorang pegi Fuji Safari Park dengan niat utk menggembirakan Fifi. And tak penat sangat utk Jasmine since takyah nak tolak2 stroller bagai. Duduk dalam kereta je. And drive untuk tgk haiwan haiwan.
Fuji Safari Park
Dilarang membuka tingkap kalau nak hidup. Ada ranger bertugas dalam keta. Kot la zirafah tu nak langkah keta pengunjung. :P Tapi betul.
Bear Zone
Setiap haiwan haiwan dia kurung dalam 1 zone. Kiranya dia tak campur lah. Bear hidup dengan bear, rimau hidup dengan rimau.

Seperti beruang sedang tidur.
Pon tido
Sampai tengahari, aku rasa semua binatang pon tengah nap. Haha. Kalau sampai pagi atau tunggu sampai petang diorg aktif sebab nak makan. Pastu gambar semua tak lawa sebab dalam keta.
Zirafah menyusu badan. 
Hahaha.
Haiwan yang menjadi tanda tanya di instagram
Takut. Ceh!

Sampai macamni tahap takut dia
Sebenarnya aku pon takut nak kasi makan. Haha. Kanggaroo tu besar kot. Kang dia terjah camne? Memang penyek. Fifi berlanggar sikit je dgn kanggaroo tu terus tergolek.
Dia yang tidak memahami apa apa
Perhatikan Fifi >_<

Chenta (wahaha)
Aku dah lama tak amik gambar. Rugi. Anyways tu je lah. Fuji Safari Park ni ada 2 bahagian la. Ada juga bahagian yang kene turun and jalan kaki. Seperti yang ditunjukkan dalam gambar gambar di atas.

Babai.


1 comment:

Almiraz said...

Seronoknya!....Mesti mak nya pun seronok jugak kan...hihihi