Monday, September 10, 2012

Jasmine's First Plane Ride

On the way back to KL, we got a bassinet. She was ok. She had trouble falling asleep because she was too tired. And she has this habit, "kalau aku dah kenyang, I don't need to bf to fall asleep". Bole tak imagine? Dia letih, susah lelap, taknak bf utk mengkhayalkan. But akhirnya dia tido jugak for a couple hours. Bole tahan lama.


Fifi was with Wandy. We got separated. The flight was quite full. Leceh la juga.
And on our flight back to Narita, we didn't get a bassinet. I didn't quite get it. We called and booked. Tapi dia kata takde. Malas nak layan. Bertekak at the counter bukan boleh dapatkan aku bassinet! Tapi aku geram le jugak. Rasa aku takde baby pon dlm flight tu. Aku usha dr depan ke belakang. Takde! And row yg bleh pasang bassinet semua org2 single and org tua yg duduk. Org yg takde baby. Peh sakit hati hanya Tuhan yang tahu! But they gave us 1 row 5 seats. Ah tak membantu pon.

Jasmine tido kejap je. 1 hour kot. Lepas tu main2. Lepas tu restless dah tapi dia tak nangis. Cuma penat la kot tak bebas. Kena pegang2 je. Nak meniarap tak dapat/selesa. Try masukkan dalam Ergo utk kasi tido, tak tido2 jugak. Kesian.


All in all, not bad la travelling with 1 toddler and 1 baby. But kena 2 adults la. Wahaahah. Aku sorang, kem salam. Well, maybe later when Fifi is a bit older. Ya, aku tak rasa dia "old" skrg. Rasa mcm baby jugak -____-

Org tanya tips travelling, takde apa sgt la. Flight 7 jam je pon. Kalau lebih, aku pon taktau camne. Bawak la benda2 mudah yang boleh melekakan budak budak. Books, color pencils, iphone, ipad, toys yang kecik2, stickers. Tengoklah anak2 korang suka buat apa. And bawak dia jalan2. Suka je diorg. Aku bawak gi toilet selalu. Tgk cermin. Hahaha. Oh baju spare sila la bawa. Bila dah lelama, aku tgk mcm rimas je bebudak ni. Aku tukar la baju walaupun tak kotor.

Papepon, perasaan berdebar nak naik kapal terbang dengan budak, pasti ada.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

ishamizu said...

Salam kenal

saya pon ada experience mcm ni..masa pergi dpt bassinet, tp masa balik tade..aihh siksa..anak plk masa tu dh 8 bulan, dah tak reti duduk diam..pastu sebelah kami ada penumpang lain..adui malu bila bby jatuhkan piring cup plastik Emirates..hehe