Monday, September 10, 2012

Fifi & gatal gatal

I think we have figured out the allergic reaction that Fifi had in April because she's showing the same symptom now. But since we already knew the rupa, cepat2 la buat apa yg patut.

Dia kena mcmni bila tgh perubahan musim. April haritu winter-spring. Now summer-fall. Sejuk tak sejuk. Panas tak panas. Pastu bila baju bergesel dgn kulit, dia akan rasa gatal2. Then dia garu. Then jadi merah. Tetiba jadi bintat2. Nak2 pulak dia sengaja bertenggek atas sofa, gesel2. Pastu peluh, gatal, garu, merah, bintat.

Noticed it a few days ago. Semalam jadi lagi masa gi jalan2. Cepat2 sapu lucas pawpaw. And bawak masuk aircond. Biar dia sejuk. Hilang je lah benda tu bila dia dah sejuk.

Pelik kan? Sebab haritu masa summer panas nak mati tu, takde plak kena. Peluh2 gak. Kat Msia pon tak kena.

Ha tu je lah.

- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: