Saturday, September 8, 2012

Eh blog!

Hoi aku ada blog rupanya! Sayang kalau tak tulis. Tulis merepek2 pon dpt gak duit bang seratus. Duit jugek! Kan?

Selamat Hari Raya! Oh my ohsem chin!



Cerita aku nak cerita...

Was looking for shampoo and conditioner. I liked Kiehl's but they made me itchy at (on?) my hairline. Their skincare did the same- itchy and rashes all over my face (after 8 weeks of usage!). Dah macam durian belanda muka aku time raya. And was high on piriton. Yaaaaw waddap dawgzzZzzzzZzz. Nasib baik dah kawin. Takyah cari boifren. Kalau laki kutuk pon aku redha je. Haha.

Aku pangkah Kiehl's forever.

So last weekend, went to Bodyshop. I did try L'Occitane. Best jugak. Tapi kedai jauh ah. Malas. Ok sambung, aku gi Bodyshop,
aku tanya,

"Makcik saya nak shampoo banana tu".

Makcik tu kata,

"Oh maapkan saya *tunduk* tu discontinued dah *tunduk*. Dah ganti dgn blablablabla. Maafkan saya *tunduk*".

Aku kata kat laki,

"Ye ke makcik ni? Saya baca kat website UK, baru keluar balik selepas discontinued."

Explain pon tak guna, dah takde kan. Takpe la aku amik je yg ada, which is this. Senget gambo aku-



Beli yg travel set sebab nak cuba je ¥800. Verdict- bole la. Asal rambut tak Pattinson sangat. Haha. Aku tak suka shampoo yg liquidnya clear. Paham tak? Aku suka yg liquidnya mcm conditioner tu.

Semalam aku gi Gotenba. Kitorg gi Fuji Safari Park sebenarnya. Ini cerita kendian. Otw back singgah Gotenba tu. Ehem.

Masuk Bodyshop, ingat nak beli benda yg sama la kan. Sekali nampakkkkk! For the same price ¥800 tapi botol besau.


Mak sukew sangat uols. Sukew sukew. :p

Oh utk skincare aku cuba Clarins ah skrg. So far so good. Aku beli travel set gak. RM70. Nanti dah habis, aku taktau ah camne. Dah takut nak mencuba. Beli memahal sekali tetiba buat kulit aku macam kulit katak. Ahhhh!


Ok dah. Blog aku, aku punya pasal la nak tulis apa. Lagipun aku tak cari "prospek". Huehuehue.

Bye!

- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

Chekgu Azrine said...

selamat hri raya lin..!!

Umie Aisya said...

Ada mcm clinique x clarins tu?

Lin Ghazale said...

Selamat hari raya cikgu

Lin Ghazale said...

Apekah maksud soalan ini? Tak paham

Siti Fatimah said...

sila2 lah rajin update yer leh saya terjah selalu hihihi (mcmblogakuberupdatehahahaha)

Almiraz said...

Lin!..cantik gambar sefamili tu....hihi