Monday, April 30, 2012

Sizing Guideline

Dekat Jepun ni, sizing baju budak budak diorg label as 60 70 80 90 95 100 etc. Nombor tu melambangkan ketinggian budak.

Tapi dia guide jugak lah let say 80 utk budak 18-24 bulan. Contoh. Aku tak ingat pembahagian tu.

Aku cuma nak cakap, guna sizing guideline mcmni boleh jaga self-esteem budak. Takde la umur 6 bulan tapi badan jenis sedap kena pakai size 12m. Contoh. Kalau ckp pakai size 80 rasa mcm positive sket like "I am tall" bukan "I am big I wear 12-month-old's clothes"

Ok aku tau sebenarnya budak apa kisah? Cuma tah kenapa aku fikir fikir terfikir pasal ni. Aku merepek. Kekekeke.

Ok bye.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

Nurain_Mummy said...

yang penting, baju Fifi pegi picnic sangat comel ok...i suka sangat tengok budak2 pakai mini skirt, pakai boots... :)

Aisyuhada said...

Sizing macam tu bagus jugak utk kaum Ibu, takdelah rasa macam keciknya anakku pakai baju 12m walaupun umur 2y.. -__-