Monday, April 16, 2012

Kosong

Jasmine isn't an easy baby. As difficult as she is, her big sister was worse. But babies change their habits all the time, I can only hope and pray that Jasmine will change for the better. Amin.

That is all I can say now.

I may appear "normal" in the cyber world. But in the real world, I fluctuate. Yea, I sound mengada, tak tabah, tak kuat, there are people who are more unfortunate than me etc, but hey! I feel what I feel.

I wish no one would have to go through what I went through (with Fifi) and am going through (with Jasmine).

I am seriously jealous of friends who have easy babies. After milk, letak, golek2, tido. Aih senangnya.

Ok bye.


- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

misha.w said...

sabar skittttt je lg lin.

dulu raisya pon bukan easy baby. kitorg paling takut bila malam dia nak tido,menangis tak henti2, smpi penah ckp kt dia, raisya nak tido, tido jek la, apsal nangis2. sampai satu tahap tu, kalau nak tidokan dia, kena dukung pusing2 meja makan (masa tu dok condo kecik je). phewww letih makkkk..tu blom termasuk tgh malam terjaga pastu dia buat perangai yg sama lg. tough sungguh! mil siap pggl ustaz2 mintak air penawar bagai. tp lps 3bulan, alhamdulillah, dia makin ok. ada la buat perangai skit2, tp boleh dibawak berbincang lah.

anyhow, i harap jasmine akan jadik makin ok,soon je lin. u mmg supermummy, bleh jaga 2baby serentak. i tatau turn i nanti camne. mmg tabik spring kat u. :)

Lin Ghazale said...

Haih nak nangis. Thank you!

Aisyuhada said...

Teringat masa Aisy dulu, Aisy pun not an easy baby. masa maternity leave takpelah 2 bulan i kat rumah Mak i, itupun kesian sgt dgn Mak. pukul 1, 2 pagi still dodoi cucu sambil berjalan. kalau duduk Aisy nangis, susah betul nak tidokan dia.

Bila i start kerja balik, masa ni terasa la mencabarnya jaga baby sendiri. husband kerja syif, ada masanya syif malam. Tiap2 hari kena pastikan sampai rumah awal, before 6 sebab tu time tido Aisy. kalau lambat sikit, dia dah start nangis habislah! huhu..

Masuk umur 4 bulan semua tu berubah, totally. sampai sekarang i rasa syukur sangat sebab senang sangat nak menjaga dia. Jarang sangat buat perangai tak tentu pasal. kalau nangis pun senang sangat nak pujuk. Hopefully u pun akan dapat rasa macam ni tak lama lagi.

i kagum sgt u mampu berpantang sendiri, jaga dua anak sendiri. kalau i tak tentu lagi rasanya. teruskan bersabar and tabah ye.. :)

rozanna- said...

Faham sgt perasaan u. U lg la terrer jaga dua skarang ni.

I'm having a hard time too with Laila. Susah nk tido mlm. Time die kul 130 - 2 pg br nk lena. Takdenye minum susu leh letak tido sendiri.. Nk kene angkat manjang. Nk keje lg 2 3 minggu. Risau. Org kata umur mcm ni mmg gitu.. Harap la besar sikit sok dah ok...

airin diana said...

Lin.. u need to have extra2 patience with Jasmine. I'm definitely not the right person to comment bcoz i have an easy baby. respect with those who managed to handle crying babies or difficult-to-sleep babies.
Just be patience..i've read somewhere that when mom relax herself, the baby will to. dalam confinement lagi la our hormones not stable and emo tak tentu pasal. thats normal.
InsyaAllah, give jasmine some time to adjust to this new world. she'll adapt nanti..

Yantie Azan said...

Selalu ingat kata kata FIL..InsyaAllah lepas 100 hari ok..hopefully Jasmine pun mcm tu..banyakkan bersabar k..u mmg tabah kalau I agaknya asik menangis pastu meroyan..haha

Yantie Azan said...

Selalu ingat kata kata FIL..InsyaAllah lepas 100 hari ok..hopefully Jasmine pun mcm tu..banyakkan bersabar k..u mmg tabah kalau I agaknya asik menangis pastu meroyan..haha