Wednesday, March 14, 2012

Pregnancy v3.16

14 March 2012 - my EDD. I am officially starting my 40th week of pregnancy.

3 days of bloody, still no regular contractions. Semua main main. But we went to the hospital anyway on Tues morning as advised by Mak.

So as of 13/3 afternoon, I was only 1cm dilated. No contractions. Only 1 mild contraction during the 30 minutes period that I was strapped to the CTG machine. Pftt. Bosan!

In case you are wondering, I was 5 days overdue with my first. The placenta was deteriorating so our gynae advised us an induction. Maka sebab induce, I didn't freaking care lah contraction mula2 rasa cmne, waterbag broke camne. Blah blah blah. All I know is, gynae masukkan tablet into cervix and did a sweep. Dan mulalah aku sakit selama 7 jam. Aku tak kira la contraction cycle segala mala tu. Bagi aku sakit dia berterusan je takde cycle2 hahaha. Maka excuse me if I am being ridiculously restless mcm org tak pernah bersalin.

Eh aku tertido masa tgh tulis malm tadi. Sambung cerita subuh ni plak ye haha.

Subuh ni, semakin byk show. Tapi midwife kata dtg hospital bila 3 perkara ini berlaku:

1. Blood yg mcm period - tak pasti permulaan period ke tgh period ke apa ke.

2. Waterbag pecah.

3. Contractions 20 minit sekali sbb rumah aku ni jauh dari hospital. Ikut cara mesia tak jauh pun, dlm 36km. Tapi kalau di sini kira jauh sebab amik faktor traffic. Nak tunggu 10 min sekali, kang stuck dlm jam kang. Mati!

Sesungguhnya aku menyampah menunggu. Harini Wandy nak bawak diorg jalan jauh sket, aku tinggal rumah je. Dah tak kuasa dah nak jalan.

Ok bye. Nak sambung tido.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

Jaja® said...

nnt ko dah selamat bersalin sume, dah rilek2 time baby tido tu, sila update psl labor okay! nnt sampai turn aku plak panic attack, nak baca.