Friday, March 9, 2012

Pregnancy v3.15







Salam and hello kawan kawan!

Ya saya masih di rumah dan masih pregnant. -__-"

Checkup semalam 39minggu yo! Takde apa pun. Gynae bukan jenis penyeluk. Dia jenis penunggu. Haha. So scan scan je lah. Dia tanya jugak lah "any contractions?". Aku jawab "NOTHING!". "it's ok. U have 1 week left before your due date. Maybe labor will start after 39weeks. If not blablablabla 42w blablabla 41w. But I hope your labor will start soon; naturally. So walk walk walk". Eyy walk tu boleh la, masalahnya kelengkang ni dah rasa mcm apa dah. Kengkadang bahagian antara tulang paha dgn pelvis tu tiba tiba macam numb, tak rasa apa. Kena kepala baby kot. Bahaya oi. Bleh jatuh.

Berat aku: 62.2kg (+0.8kg dari minggu lepas).
Berat baby: 2932g (+168g dari minggu lepas). Semoga anggaran ini betul. Fifi dulu dianggar 2.9kg. Tapi bila keluar at 40+5, dia hanya seberat 2.68kg. Haha. Jauh tu tersasar. Halus je. Tapi skrg halus tak halus, pening ah kepala mak.

Harini YangBerhormat dari Melaka dan Penang sampai sini. 3 orang. Kena pegi amik dari airport. Sampai asing asing pulak tu. @__@

Mohon doakan aku bersalin sebelum 14/3 which is Rabu depan.

Tapi next appointment (sekiranya perlu, pfttt!) dah set hari Jumaat 16/3. Pffttttt.

Bye!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

Chekgu Azrine said...

Semoga selamat semuanya!!