Tuesday, January 24, 2012

Products I Swear By

Title tak agak2. Tapi utk kulit anak 6ber 1 aku ni. 6ber bhai. #BBNU sungguh! Number la number. Mmg ni lah products terbaik utk beliau.

Beliau ada mild eczema. Maka yg terpenting sekali adalah lotion + bath soap/shampoo. Aku takde lah try byk brands sebelum yg ini. Ada la a few mcm Baby Buds, Ezerra. Takat brand johnsson2 dan yg seangkatan, mmg takleh la. Kering kulit dia. Aku pun dah malas mahu beli sejak dia baby. Kalau ada pun sebab org kasik hadiah.




Eubos- aku guna sejak dia umur 9-10 bulan. Bath oil tu mmg oil la. Bagus. Mahal. RM27-30 aku rasa kot. Mmg mahal. Lotion dia cheaper RM21-22.



Bubchen- Oleh kerana Eubos baby oil tu mahal, maka aku try yg ini. Supposedly bagus juga. And cheaper. RM20. 200ml jugak. Sama lah. So far so good. Shampoo tu tak pakai pun utk Fifi. Shampoo guna biasa2 bole pulak. Dah besar kot. Utk anak 6ber 2 nanti guna. Ada rambut or not. Haha.

Oh dulu masa Fifi takde rambut, Eubos bath oil tu je aku guna kat kepala. Sbb dia mandi dalam tub. So air tu la aku lumur kepala. Sonang. Jimat. :p



Bubchen lotion lebih kurang sama harga dgn Eubos lotion.

Lain2- Baby Buds baby cream aku sapu kat muka dia kering time winter ni. Dah berzaman dah beli. Tak habis. Skrg baru nak habis. Tp mcm tak berapa nak jalan. Maka aku sapu Bubchen care cream. Mmg khas utk face. Ok la sket. Cream dia thicker dr Baby Buds.

Bubchen adalah lebih wangi dari Eubos dan Baby Buds.

Adalah dinasihatkan mak mak yang mempunyai anak anak berkulit tough supaya bersyukur sekarang.

- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: