Saturday, January 21, 2012

Fifi 1st Snow

"Mommy, dulu kita duduk Jepun, kenapa takde snow? Kawan I duduk Jepun ada je snow. Kenapa mommy kenapa? Kenapa kenapa kenapa?"

Maka untuk mengelakkan soalan soalan yang memeningkan kelak, aku suruh Wandy bawak la jugak dia keluar masa snowing hari Jumaat (semalam). Snowing one whole day. But please do not expect snow kat tanah tu tahap lutut la. Itu Troy bleh la weh. Ini Tokyo. Keke. Ada turun snow pon dah cukup bertuah badan.



That is our car. Style tak parking depan rumah landlord? Siap ada bumbung :p.

Mula mula, bersiap siap. Winter jacket baru :D. Murah. Belilah saiz besar. Hujung tahun boleh pakai lagi. Winter coat kita pakai bila temp dah rendah sikit nanti ye? Leceh la nak pakaikan Fifi 2 layers of clothes (tshirt+hoodies) before putting on the coat. :p



Then keluar. Dia jalan ada la 10-15minit je kot Wandy bawak. Sebab dia start nak berlari lari. Jalan adalah icy! Jatuh kang sia sia. Tercipta sejarah lain plak kang. Sikit punya seksa la nak bawak masuk. Macam kena dera. Haih. Yang penting rasa snow turun. Ingat tak ingat belakang cer. Nak main snow banyak, nanti kita pegi la kat tempat yg snow banyak. Hokeh?





- Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

Chekgu Azrine said...

Untung dpt gak main n merasa snow..alhmdulillah..