Tuesday, November 1, 2011

makkisah.com

Rumah kami rumah kayu saja. Dinding dia standard, guna wallpaper. Putih. Pintu bilik dan pintu gobok guna  some sort of paper too. Tebal. But still. Paper.

Sejak kejadian menconteng dinding bilik/tikar tatami dengan crayon, aku tak kisah. Lepas tu buang crayon, beli color pencils. Dia conteng dinding pintu, tatami, takpe. Tak kisah. Sebabnya, color dia tak terang. Aku lap2 sikit, fade la color dia sket. Especially color pencils tu. Bole laaa.

TAPI

Bila pagi ni, dia conteng pintu bilik yg diperbuat dari kertas itu dengan pen dakwat cair berwarna hitam. Itu mendatangkan kemarahan. Bukan marah sebab deposit ke apa. Deposit memang bye bye la. Tak koser nak pk dah. Tapi kesakitan mata aku. 
Macamni, pintu ada 2 belah. Dua2 belah pon macamni. Aku memang malas la nak cuba lap dengan kain basah ke apa. Memang confirm takkan tanggal punya la. Cuba kau pegi lap buku kau dengan kain basah, tanggal tak tulisan kau? Tak kan? Takyah la buat kerja bodoh.

Sejurus selepas itu, aku pon lari la ke dapur. Makan. Minum. Taknak la tengok muka dia. Hahaha. Sakit hati bhai! Bising2 dalam twitter. Bising2 cakap sensorang marah diri sendiri. Sekali aku masuk balik living room, tgk muka ni:
adaakukisah.com ke mommy?
Aku perlu buat ape? Gelak? Marah lagi? Aku suruh baca buku, kau tgk apa dia buat dengan buku? Dia susun je tepi pintu sana.

#dashunderscoredash #makkisahdotcom

Kthxbai!

6 comments:

yonna said...

hahahahaha muka fifi sengih mcm tu lagi membengkakkan hati ja. like a boss sungguh hahaha. kalau fifi ni dah sekolah, yonna tak dpt imejin apa yang akak akan buat kat dia haha.

fifi... fifi... kesian mak hang dok mengadu kat twitter haha

SiTi said...

cute nya dia wat gaya mcm tu....dgn xde rasa bersalah pun...huuhu

azzamoro said...

beb kalau apaki liquid paper ok tak? keh keh

dia buat muke comel mcm tu mmg tak sampai ati nak marah wey... sabarr

Lin Ghazale said...

Yonna, kau nak amik buat adik angka tak? Amik la dia. Haha.

Siti, mmg takda rupa bersalah. Adoih

Azza, kertas dia warna kertas takde kualiti tu wey. Mcm kuning/cream. Aku liquid kang bertanda putihhh je plak. Ahahaha. Sama aje sakit mata. Dr warna itam tukar putih je.

Anonymous said...

Ya Allah, cheeky nya Fifi ni.
Mak dia punya hangin dalam twitter semalam... dia buat muka ni. Ni yg rasa nak gomol geget2 ni. Hehehehee...





~coffeeaddicts~

ummi said...

wakakaka!!fifi...
nenek ni pon tatau la nak marah ke nak gelak...kekekeke