Sunday, October 16, 2011

Tido rumah vs. Tido hotel

Flight to KL: Sunday 10.30am sometime in December.

1) Bermalam di rumah:
•Narita Express from Takao departs at 5.50am.
•Cost ¥4700/adult. ¥0/child.
•Pukul berapa Fifi nak bangun tu?
•Takyah mandi kah? Eeee. Nak mandi pagi sejuk bhai bulan doblas!
•Aku tak sanggup nak kejut anak tengah tido unless aku nak terberanak. Keke.

2) Kalau bermalam di hotel dekat2 Narita:
•Cost train biasa from Takao to Narita.
•Cost hotel ¥5000/night.
•Shuttle bus from hotel to airport.
•Jalan rileks2. Tak gopoh gapah.

Total cost dua options lebih kurang sama je. Sudah terang lagi bersuluh, korang mesti tau aku pilih yang mana kan? (betul ke penggunaan peribahasa aku? Haha)

Pengakuan ikhlas:
Flight tix balik aku kali ini ditanggung oleh keluarga pengantin dan diri aku sendiri. So sesapa nak suh kami balik tgk korang jadi pengantin, boleh. Sila tanggung tiket. Sekian.

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Wah best nye, ada yang sponsor!

Lin Ghazale said...

Adik i kawin la babe. Kalau takde sponsor, i ckp i tak balik. Hahaha. Perlu banyak cash skrg. Nak beranak dua. Kereta pon belom beli. Anak dua tak kuasa la nak naik2 train dah. Ekekekek