Sunday, October 9, 2011

Shoes of Any Kind

I've been thinking of getting a new pair of shoes. Sneakers or boots. I saw in pictures "lawanya org ni pakai boots" (sesetengah orang sahaja). Tu yang tetiba ada "OR". Muahahaha.

So we went out yesterday to buy me new seluar basahan. Ketat dah semua. Senak kalau pakai especially lepas makan. Bila pk balik kenapa aku tak mengalami masalah ni masa pregnant Fifi? Rupanya dulu aku pakai baju tido sampai lutut tu je dalam rumah. Takyah seluar2. Haha. Kalau orang datang, sarung seluar jalan2. Mudah dan jimat.

Kembali kepada shoes. Maka semalam aku pegi la usha2 kat kedai. Try boots (yang normal). OMG. I can never pull them off. Wandy looked excited though. Maapkan dinda. Dinda tak reti. LOL. Aku rasa rupa aku kelakar ah pakai boots. So aku tanya balik kepada ahli mesyorat "rasanya kalau try beli, pakai tak? Saya rasa tak". Wandy pon kata "takyah la beli". Hihi.

Aku pernah ada boots dulu. Tapi aku tak pernah pakai. Last sekali aku derma je boots tu. 4 tahun aku memijak snow dengan sneakers. Hidup je kaki aku. Alhamdulillah. Of course zaman muda mudi, aku ada pelbagai jenis sneakers. Huehuehue. Mengikut theme baju pon boleeehhh juga.

Oleh kerana ini Tokyo aje pun, snow pon ikut nasib. Jadi, aku telah decide utk beli sneakers aje lah sebelum kaki mengembang dengan jayanya. Currently i have one. Besar sikit. So boleh kot pakai masa kaki kembang.

Lagipun aku rasa seperti diri sendiri apabila memakai sneakers. Kata Steve Jobs, hidup tak lama, maka jangan try jadi org lain. Camtu lah lebih kurang.

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Beli Ugg la, very the comfy. Harung salji 10 inci pun ok aje :D

Lin Ghazale said...

Tak dapek nyahhh. I try semalam. Dr 1.54m. I rasa I nmpk tinggal 1m je. Hahaha. Tp teringin ugg boots tu lah sebenarnya. Kot mengidam lg, belikan Fifi je la nnt. Fashion victim. Kekeke