Thursday, October 27, 2011

Perubahan Kakak Fifi

Selalunya dia tak mau menghampiri bilik air utk bathtime mahu pun change diaper. Langsung taknak. Lari nyorok di sebalik langsir yang jarang. Dah la jarang, siap bawak ipad/iphone tgk youtube kuat. Nyorok laaaa kononnnnnnnn.

Sejak 3-4 harini, dia berubah. Iaitu rajin ke bilik air tapi utk bathtime saje. Maka, change diaper pun jadi sesi bathtime. Ohhhhh letih mak! Kenapa dia tiba2 berubah? Sebab dia dah tau keseronokan duduk bawah shower. Skrg tak perlu lagi nak adjust2 kepala shower. Pasang je, dia duduk bawah tu basahkan diri sendiri. Tetapi, dah tu taknak keluar pulak. Ya ampunnnnnn. Sejuk2 ni nak mandi berapa lama tah! Kering kulit kau nak...dah la memang kulit sedia kering.

Apa2 pun bersyukur dengan perubahan ini sebab tak perlu aku nak dukung meronta2 nak bawak mandi/change diaper. Sakit pinggang aku. Nanti balik Malaysia nak cari alas lantai toilet tu supaya tak licin. Dekat sini dia diri atas tu. Kalau tidak, confirm jatuh dlm bilik air. Bilik air mak aku lagi licin. Isk phobia.

Btw, skrg ada masanya dia panggil diri dia baby. Tp bunyinya "babii babiii" meleseh2 atas pangku aku. Kesian pulak.

Bye!

3 comments:

azzamoro said...

dah muke macam org jepun dah si fifi ni.hehe

Mama Ardini said...

eh dah ada rambut. hehe

Fazlinil Irma said...

tomeynya dia senyum..!!!