Sunday, October 30, 2011

On Car

We are looking for a car (atau yang seangkatan dengannya). Iyelah untuk kemudahan anak anak dan isteri nak beranak. Senang la sket. Kalau aku berdua je dengan Wandy, mmg naik kaki lagi la. Kumpul duit, bleh beli kereta best sket, kan? Tapi lupakan je le angan angan mat jenin tu. Anak nak masuk dua dah. Keke.

Here (at least in Tokyo), we have to pay for a space to park our car. Parking fee varies lah. Masa sewa rumah ada state sekali rege utk parking kete. Bukan semberono kau bley parking tepi rumah. Maka tadi masa pegi bayo duit sewa rumah, tanyalah Encik Saito.

W: kami plan nak beli kete. Ada space lagi tak?
S: oo kalau kereta kecik, muat lagi nak parking tepi rumah tu (refer kpd rumah kami, kami dok rumah tepi sekali). Nak beli kete apa?
W: ooo kete mcm saiz kete X. InsyaAllah. (haha. Takde la ckp insyaAllah tu dgn Saito dey)
S: ooo kalau mcmtu takpe. Nanti saya alih kete saya ke tepi rumah tu (refer rumah aku), kete awak boleh parking dekat sini.

Baik kan Tokey Rumah aku? Tapi tak relevant nya dia parking sebelah rumah aku, aku parking sebelah rumah dia. Kita tuko rumah sekali nak Encik Saito?

Kthxbai.

No comments: