Monday, October 24, 2011

Kain weh!

Sebagai seorang yg buta kain, aku nak tanya beberapa soalan. Diharap ada yang sudi membantu sebelum aku ke Nippori, syorga kain. Tah bila lah tapinya. Huehuehue. Yang penting ada ilmu di dada dulu sebelum terjah.

1. Swaddle blanket baby tu buat dari kain jenis apa?
2. Towel kecik2 yang buat lap muntah, lap mandi, mcm2 pon bole lap tu kain apa? Dulu masa Fifi aku beli towel kecik kat Brand Outlets. Sepeket 5 lai. Pastu aku beli tak cukup, mak aku tambah, dia gi beli kat Jusco. Yg kat Jusco tu sedap kainnya tapi mahal sikit. Dia nipis, lembut, bukan jenis kain towel.
3. Kain nak buat baju kurung budak. Sekali harung la beli nnt balik Mesia tempah. Nanti kot ada org datang melawat aku lepas bersalin boleh bawak sekali.

Utk 1. dan 2. tu setakat yg aku baca, cotton muslin, cotton flannel. But which one is for which? Haha. Sengal sangat kan?

Sila beri cadangan.

Oh budak ni dah dapat winter hat!

5 comments:

Jaja® said...

muslin - burp cloth.
flannel - bedung.

Lin Ghazale said...

Jaja, yesza. Aku nak gi beli and jahit sendiri lah. Muslin bleh buat kain mandi? Yg lap2 baby semasa mandi.?

Ciare Baha said...

Hyehye...1st time singgah sini...hehehehe

Lin Ghazale said...

ciare, halooo

Jaja® said...

boleh kot. muslin tu cam lampin kain kat msia tu. yg 4segi putih tu.