Tuesday, October 11, 2011

Aku merepek pasal makanan.

Dah almost 2 weeks aku tak selera makan. Semua benda rupa tak sedap. Kalau boleh hari hari nak makan pizza tapi botak la kepala nak membayo nya

***
Kepada yang hebat memasak, tlg jgn cuba nasihat aku buat pizza sendiri skrg. Mmg tak membantu malahan sakit hati lagi ada:

1. Aku takde oven and not planning to get one anytime soon.
2. I dont feel like preparing it myself.

****

Kalau tengok lauk berkuah, lagi lah kembang tekak. Ikan bakar bagus. Tapi tak boleh lah makan ikan hari hari terutama ikan laut dalam (kot?) kerana kadar mercury (kot lagi?). Eh sila google ikan jenis camna and ikan apa. Tapi secara generalnya tak elok makan ikan hari hari. Nasi goreng aku boleh makan, tapi hari hari itu, muak la jugak. Aku nak makanan yang kering kering.

Lepas tu, kerana makan tak berapa betul, badan mudah masuk angin. Sampai kepala. Ditambah dengan kerenah Fifi yang semua benda nak aku buat. Tapi aku biar je Wandy buat jugak walaupon Fifi nangis. Dah la skrg tido awal malam, pastu bangun. Pastu kul 1-2 baru tido balik. Ajekann laaaaa. Letih aku.

Disamping itu, aku kena figure out apakebendenya yang buat aku berangin ni. Belum jumpa apakah bendanya.

Kesimpulannya, aku pon taktau aku nak makan apa. Masalah laaaaa.

1 comment: