Friday, September 9, 2011

A role model?

Siapa tengok Parenthood? Season 1 to be specific. Ada this one episode when Haddie had a Career Day at school. So she needed to interview org yang berkarier lah. She chose her aunt Julia (who is a lawyer) instead of mak dia. And mak dia kecik hati walaupon dah berusaha menunjukkan yang dia ada ilmu dan bekerja before she decided to leave her job and be a stay-at-home-mother?

I maybe overthink this but dalam hati takut juga jadi begitu. Walaupun dekat Malaysia most probably takkan ada that kind of day in public school. Tapi mesti ada kena buat karangan yang bercirikan benda sama kan?

What will my kids think of me nanti? Haishzzz.

- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

ummi said...

me too?
takpe2...kita tanam mindset bebudak ni nnt..huhu

Nurain_Mummy said...

betul jugak Lin. Bila tengok Parenthood, then akan fikir, "macam mana kalau esok anak aku pun tanya/buat keputusan macam tu?" macam2 soalan ada.

But, Insya Allah, anak kita akan pandai menilai kita bila selalu dengan mereka. Kita cakap sebab, mak kita pun tak bekerja, tapi kita bangga dengan dia. Dia gigih, so kita perlu tiru mak kita. (untuk diri sendiri ni)