Wednesday, September 7, 2011

Mini Tefal - Cooking Set








Dah lama Fifi tak dapat toys. Last time beli toys utk dia 2-3 months ago. Beli Lego. Masa tu dia tak reti lagi nak pasang. Sbb tangan dia blom boleh control, susah nak pasang. Masuk 18 bulan, dah reti sket. Skrg dah reti banyak. Dah reti assemble sampai tinggi. Yang kena pegang supaya tak roboh adalah mak bapaknya. Dulu, marah bila tak reti pasang. Sekarang marah, kalau tak boleh dissemble or teroboh. T__T. Lepas tu skrg dah pandai pasang ikut bentuk. Dulu belasah. Kecik, beso. Asal terpasang.

Besar dah anak emak. Eceh.

Maka, papa belikan dia mainan baru yg telah diusha sejak sebelom balik Malaysia haritu. Dah janji lepas raya nak beli. Janji dengan Fifi, walaupon dia tak paham apa itu janji, rasa bersalah dan kesian tetap ada. Boring dah kot asik memasang blocks? Huhu. Kali ini papa beli Mini Tefal. A cooking set. Dengan harapan anak tidak mewarasi ketidakhebatan si emak di dapur? Kekeke. Tak kisah la tak hebat pon nak. Asal besok, laki ko makan apa ko masak. Pandai pandai lah cari suami yang memahami seperti papa mu. Huehuehue.

Setakat ni, dia jarang layan dapur sensorang. Kena ajak dia main. Role playing. Dia suruh "deng" (drink), kena lah "deng". Jangan tak "deng" nanti kena marah. Takot. Begitu juga kalau dia suruh "kan" (makan).

Ok bye.

- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

azzamoro said...

bestnye beb. dah lame aku teringin nak belikan anak aku set dapur camni. even anak lelaki pun. keke

sbb asal gi ikea je dia dok sibuk memasak kt set dapur bebudak tu.

tp tak terbeli2 lagi (sebab mahal hehehe)

Lin Ghazale said...

Ha ah. Ikea Punya tu lawa. Kayu plak tu. Masuk anak no 3 bleh beli. Satu set bertukang, satu set memasak.