Wednesday, August 17, 2011

Surirumah Jangan Dipandang Rendah. BOLEH?

Haih. Aku memang cepat kecik hati sekarang. Especially kalau tajuk yang berkisarkan kehidupan housewife. Macam macam orang kata. Tapi mungkin diorg hanya cakap pasal diri diorg kot. Bukan secara general.

Tapi janganlah dihina dan dipandang rendah sangat kami ni. Korang tak tahu mungkin kalau kami ni bekerja, dah jadi boss dah skrg. Huahuahuahuahuahu. Dalam mimpi lah sebenarnya ni pun.

Kalau korang takmau jadi surirumah, jangan kata kata yang dikeluarkan boleh menghiris hati surirumah sedia ada. Jangan dipandang rendah pemegang2 pmr, spm, degree, masters, phd yang memilih utk menjadi surirumah. Please?

Cuba fikir kalau takde surirumah, siapa nak jaga anak korang?

Ok bye.

- Posted using BlogPress from my iPad

15 comments:

cc said...

mak aku surirumah sepenuh masa dan aku bangga dibesarkan oleh seorang surirumah.

sapa dok hina surirumah ni? meh aku cili molot dia

farrah arris said...

betul, setuju sangat-sangat. my ultimate dream in fact is to be a housewife, taking care of my kids on my own.

tapi kadang-kadang susah betul nak buat decision sendiri TANPA memikirkan orang lain, at least my own in-laws are that judgemental, so sometimes i think i work not because i need extra money that bad, but because i don't wanna be treated like i'm a loser or some sort. bosan laaa... padahal it's so obvious we aren't not stupid, right...

Anonymous said...

menjadi surirumah adelah lagi penat dari yg bekerja kat opis. i've tried once, n mmg takbleh tahan dier punye penat.

yg dok hina surirumah tu, cube korang try jadik surirumah for a week. ape korang rase? huhh

-lin-

Madam Sooyaree said...

Wa bangga wa surirumah!

Fitri Senin said...

hai lin..salam kenal. know ur blog form jaja's. eh i salute SAHM. U r lucky. Kalo i ada peluang i nak jadi SAHM...Org yang berfikiran cetek je ckp cmtu..u rock..!!!

Zila-Bubbles said...

member kite siap salute kite yang Fulltime housewife,ok...

Dia cakap, aku pegi keje, balik keje ngadap anak aku tak sampai bape jam dah penat, inikan pulak kau yang duk umah dari bukak mata sampai tutup mata jaga anak...mesti lagi penat.

Jangan cakap besar pada mereka yang bekerja-jaya tu...blum tentu anda boleh menjadi fulltime housewive yang berjaya seperti kami :D

ngeh ngeh ngeh...

Lin Ghazale said...

Cc, adalah sesetengah jenis manusia tu beb. Kecik hati guwa. Sobs sobs.

Lin Ghazale said...

Arra, itulah. Nak buat decision mmg susah. Sbb selalunya kita takut dijudge org. Selalu buat decision based on pendapat org

Lin Ghazale said...

Anonymous, haha betul tu mmg penat. Tp org bekerja pon penat jugak kan? Blk nak hadap anak lg. Kat office lg. Cuma ade time rehat je la kalau kerja office. Dan ada duit sendiri :D

Lin Ghazale said...

Mai, guwa pon bangga hahaha.

Lin Ghazale said...

Fitri, kalau ada peluang nanti boleh la jadi SAHM.

Zila, ya betol!

ummi said...

selamba je cakap gitu...debushhh! i am emo.

ponat hokeh jd SAHM ni.nan ado waktu rehat.kalo BF,pantang duduk,kena cukai manjang.tu lom citer time nak buat projek dlm toilet ada budak memekak buat gendang kat luar..

tp,yg best,kita adalah Raja rumah.hakhak..suka hati nak buat ape... ;)

zamnzara said...

ala org tu...aku rs ms dia jd surirumah, dia dok ckp cam ko ni jugak. bila dia ada keta besar, dia ckp gitu pulak.

mmg jenis ckp ikut convenient dia je la aku rs. apa benda laa dia tu. tak agak2 lgsg. mcm x sivik minded pun ada gak aku tgk.

as for me, ko jd apa pun, itu ur choice. i believe suma org pun dah weigh pros and cons before making dat decision, considering d circumstances at dat point of time. tak boleh nak generalize-kan others gitu jek.

Eiza said...

Sokong! Kalau nak isi apa-apa borang, dekat PEKERJAAN tu tetap ditulis : 'SURIRUMAH'. Takdenya dibiar kosong.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sokong! sokong!


sy pon surirumah..


ms mula-mula jd surirumah panas jek telinga dgr org kt macam-macam


tp lelama dh lali..


just fikir xpelah nnt ada ganjaran kt akhirat kelak :)