Wednesday, July 6, 2011

Summer, we meet again (Eleh, "again" konon) #2

Cuaca semakin panas kat sini. Melekit-lekit badan. Suhu kat dapur aku dalam 36.x degree celcius. Luar mungkin kurang sikit kot? Aircond hanya ON sekejap2. Sekali ON dalam 30-60 minutes. Depending on my condition. Kalau lepas ON aircond tu aku tertido, sejam la gamaknya dia ON. Muehehe. Kalau tak tido, 30 minutes then I'll make sure aku OFF kerana:
  1. Tak syok dok dalam aircond lama-lama without air humidifier. Sakit tekak kang. Udara kering.
  2. Jimat letrik la bhai.
Trains pon dah start mengurangkan kekerapan beroperasi summer ni. Start weekend haritu. So ramai sikit lah nak naik train tu. Usually kalau dari Takao ni tak berapa nak ada orang. Skrg bole tahan lah ada orang. But you can still find empty seats. 

Aku hanya membayangkan bila start puasa nanti macamana. Mengikut kata Wandy dan kengkawan yang dah tinggal lama sini, August adalah yang terpaling panas sekali. Peak time. T________T. Global warming ke kedudukan Jepun kat muka bumi yang menyebabkan August jadi paling panas? Panas pon lambat kat sini. Aku rasa patut May/June dah start panas. And then August dah start cuaca sedap. Marilah berdoa supaya aku dapat puasa penuh tahun ini. Penuh bukan bermaksud aku pregnant. Haish! Penuh as in, kalau tak period, aku dapat berpuasa. Tahun lepas aku tak dapat penuh kerana Fifi mcm kekurangan bekalan susu ibu. 3 hari tuang. Tak pasal2 kena ganti 10 hari.

Sebenarnya aku nak menulis pasal benda lain. Tapi jadi lain. Lenkali la.

Bye!

P.S. Aku tak nampak (lagi) loophole dalam sistem SPR melainkan si Ambiga sengaja nak memecah belahkan rakyat. But happy rallying you guys. Hope you'll get what you want and be careful of what you wish for :D.

ಌ Lin Ghazale

2 comments:

mast@work said...

yaa.. sebab puasa panas sangat last year la aku susut gila banyak.. tu pun tak posa 20hari ko!

welcome to nihon! YOKOSO! hahahahaha

Jue said...

blom puasa pun dah lembik x tahan panas...bulan puasa nanti x dpt dibayangkan..