Monday, June 20, 2011

Tokyo's Robert Indiana LOVE Sculpture


LOVE is a sculpture by American artist Robert Indiana which has been on exhibit at the Indianapolis Museum of Art since 1975. The sculpture has been recreated in multiple versions and a variety of colors and is on display around the world. The Love sculpture in Tokyo is located at the Shinjuku I-LAND Tower in the Nishi-Shinjuku office district. It is a famous meeting place in Shinjuku and has also been featured in many Jdoramas like Kamen Rider, Unfair, Densha Otoko and Brother Beat to name a few. The scene above shows wacky and unconventional teacher Eikichi Onizuka (Takashi Sorimachi) waiting for a student who has conned him into paying for her "services" in an episode of the 1998 live-action adaptation of the Great Teacher Onizuka (GTO) shounen manga and anime. - Source.
Adik aku bercita-cita nak pegi sini masa dia datang haritu. Tapi tak cukup masa. Dia pon bgtau bila itinerary dah disiapkan untuk dia. Siapa suruh tak sediakan itinerary sendiri? So utk kasi dia jeles sket, aku pegi lah situ arini. Activity yang tak memerlukan wang kecuali wang tambah ketapi saja. Sukalah Wandy. Ekekeke. Dari Takao, straight ke Shinjuku, lepas tu kita naik kaki lebih kurang 10 minit gitu. Cuaca harini mendung. So ok lah nak berjalan tapi tak ok lah utk gambar. Tak berapa nak lawa.

Ramai jugak warga Jepun amik gambar kat situ. Especially kapel2 lah. Tua muda. Yang reti malu, yang tak reti malu, yang berfolok2. Ish geli pon ada. Macam ko sorang je lah yang bercinta weh. Aku nak gak bercinta kat situ. Nasib baik kapel yg senonoh je suh Wandy amik gambo. 
Ni je gambar yang elok sket. Yang lain sumer nya budak bersandal hijau purple tu asik goyang2 je. Sepak sane sepak sini.

Dik, kalau kau rasa nak feeling2 amik gambo sini ngan Akor. Kau bleh tepek gambar kau kiri kanan, baring pon boleh. Aku dah sediakan ruang yang cukup. Huehuehuehuehue.

Dah tu je. Gambar lain tak best. Kenapa aku kata tak best? Ko tengok gambar bawah ni:
Nampak? Nampak? Eh tak kuasa. 

Aku memang malas nak crop2 gambar. Aku tepek je apa yang ada. Lenkali aku pegi lagi lah. Bukan jauh beno pon. 

Byeeeeeeeeeee!

ಌ Lin Ghazale

4 comments:

Melissa said...

hahahaha. tu apehal kawan2 u belakang tu?

Lin Ghazale said...

tak pasti la beb. sosial betul lah kawan2 i

AJ The Mommy said...

haha ada pelakon tambahan lak kt belakang tu.

eh tp ni mcm selalu cite jepun berlakon kt sini je. ke tak?

Lin Ghazale said...

akak pon tak pasti. google je semlm. byk kot.