Thursday, June 9, 2011

Surat Untuk *toot*

Aku ada seorang kawan. Nama dia *toot*. Sejak aku kenal dia, aku tengok mcm2 masalah la dia hadap. Seriously, bagi aku banyak. If I was her rasa tak terdaya nak tanggung dengan kudrat yang ada.

Tapi si *toot* ni perwatakannya tenang dan cool sahaja. Dalam hati siapa yg tau? Aku bayangkan, jantung yang sentiasa beating laju je hidup dia. Penat weh. Cuba korang bayangkan! Bayangkan skrg. Sila2. Aku tunggu. Dah habis, roger aku.
.
.
.
.
Ok dah? Dapat tak rasa tu? Aku harap korang dapat. Kalau tak dapat, cari masa sendiri. Aku tak koserrr nak tunggu.

Setiap kali apa2 jadi kat dia, aku mesti cakap kat Wandy "Aih kesiannya *toot*, mcm2 hal jadi. Aritu blablabla. Arini blablabla pulak." Eh tiba2 rasa sedih. Haihhhhh. Aku ni tak terdaya lah nak menolong pape. Tolong secara mental dan spiritual bole la sikit2. Wahhh dah gaya Oprah Winfrey dah. Mental and spiritual everybodeeyyhhh. *toot* memang banyak lah tolong aku dulu. Terima kasih *toot*.

Dah tu je la. Aku harap *toot* tabah menghadapi semua yg dia kena hadap. Allah takkan uji hambaNya kalau hambaNya tu tak boleh tanggung ujian Dia. Maknenya *toot* bolehhh! I hope you will get everything that you wish for in life and afterlife. Jangan terlalu tertekan. Kalau rasa dah sampai limit, maybe it's time to readjust some things in your life. Jgn asik tertekan je beb. Tak elok.

Wah pandai aku kasik nasihatttt. Kalau kene batang hidung? Blom tentu aku boleh setenang *toot*.

Kepada aku, ingatlah ada orang lain yang lagi banyak masalah daripada kau. Kuat ah sket. Jangan nak mengada. Lempang mau?

Bye!


Yang benar, Lin Ghazale. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

No comments: