Monday, June 27, 2011

Perbualan

おはよう!Pagi!

Aku ada jiran. Aku tak sure dia tinggal which unit but dia tinggal dalam building yang sama. Aku suspect dia duduk atas aku ni which sapa2 yang follow aku kat twitter mesti tahu sejarah orang atas aku ni. Hihihi. Ok habes suspect. 

Sambung. Last week, ada terserempak dengan dia dan husband. 

Dia: Konnichiwa - Selamat siang
Aku: Konnichiwa
Dia: Nang sai? - Berapa umur? (Merujuk kepada Fifi)
Aku: Nihongo wakaranai. Sumimasen. - Tak paham Japs. Sori naik lori. (Hahahaha)
Dia: How old is she?
Aku: 17months. 1year, 5months.
Dia: My son is 15 months. Issai. sangatsu. (1tahun, 3bulan)
Aku: Ooo ok. Alright I'm going out. See you!

Habis tu kelmarin, terserempak lagi. Dia bantai jugak cakap Jepun. Padahal aku dah cakap aku tak paham kan? Helo heloooo?

Dia: Konnichiwa.
Aku: Konnichiwa
Dia: Onnanoko desuka? - Perempuan ke?
Masa ni aku tengah cakap2 dengan Fifi and mcm membelakangkan dia sket. Since aku tak paham apa dia cakap, aku tak tau la soklan itu ditujuan dekat aku. Obviously, aku tak jawab.

Lepas tu dia berlalu pergi. Aku rasa bersalah tapi tak terlalu bersalah. Lagipon bukankah sebelum itu dia dah tau Fifi adalah seorang bayi perempuan. Ishk sindrom ini ada di mana-mana dalam dunia lah.

じゃあね!

ಌ Lin Ghazale

No comments: