Thursday, June 2, 2011

One Set for Each Girl in the House


Fifi likes to play with my brush or penyapu kecik (Tatau apa nama dia sebenarnya). The blue one above is mine. She likes it so much that I can get my me time longer if I let her play with it. When she was in Melaka, she took all the brushes in the house. If we wanted to find them, try her toys basket.

So while we were in Seria (my favorite 100yen shop here), I looked one for her. I found the one below. Isn't it cute? Siap ade riben. Purposely chose pink. Obviously there were other colors. Huehuehue.

Now we have our own set of brushes. Boleh lah menyapu lantai beramai2. Fifi panggil something sounds like "mop". We are trying to teach her "sweep". She sweeps not only the floor but the fridge, chairs, bags, carpet, doors. Semua lah. Leka jugak la. I still have to hide all the iPhones in the house though. Pantang nampak. Asik la nak menekan itu aje. Banyak cantik! Tapi this week, kasi kelonggaran lah. Orang datang. Takkan lah aku nak pi sorok phone orang plak.
Aight. Bye!

ಌ Lin Ghazale

10 comments:

yonna said...

hahaha alolololo comelnya siap riben2 bagai! mmg sesuai untuk cik pipi.

azzamoro said...

comel nye. pos satu kat aku. hehe

azzamoro said...

comel nye. pos satu kat aku. hehe

Lin Ghazale said...

@yonna, tu ah comel kan?

Lin Ghazale said...

@azza, kau betul nak ke? hujung july aku balik, bleh le bawak kalo nak

Mama Ardini said...

OMG..nak jugak beb. serius nih! izzah pon suka menyapu skang ni

zamnzara said...

aku pn rs nk. but funny, zara's 1st bday aku bli a few presents. slh 1 drnya is set kemas rumah ni la. cos we noticed dia rajin sgt nak tolong kan. meh sini mak beli. haha..

tp sjk ada maid, habit menolong limited to apa yg dia suka buat jek.

Lin Ghazale said...

eh korang betul2 mahu kah? daiso takde ke? ce usha2 dulu..

kalau mahu sila confirm, adik aku bleh bawak balik selasa depan. tp kene campur duit pos lee..hihi..

Mama Ardini said...

ha ah ek. mungkin ada di daiso. nnt ku usha dulu. weehuu

Wafaa said...

aku rasa ko mesti nak yg ada riben jugak. muahaha