Wednesday, June 15, 2011

Food List

My sister told me that I should start making a list of what I want to eat during the 1st week of Ramadan. Actually 6 hari je. We'll be flying off on 7Aug at 11am. Sengaja memilih flight pagi kerana kalau flight 11malam, sampai Narita, 6pagi the next day. Dah kene start puasa balik. Takut ah. Takut tak cukup susu, that is.

Back to the list. I replied her "Nanti aku dah habis puasa lagi 6 hari, baru buat list". I LIED. Huehuehue. As soon as I read "buat list", pelbagai makanan popped up in my head. Macamlah sempat nak makan semua dalam masa 6 hari berbuka. Kadang2 kan makanan tu biasa2 je. Hari biasa pon ada. Takde pulak gi beli. Bila puasa je terus jadi sedap. Semua pon sedap. Kalau pegi bazar, semua pon nak. Tapi aku rasa bazar kat Jasin tak berapa best lah. Bazar mana paling best dalam Melaka? Sanggop je aku pegi.

Apekah makanan baza fevret anda?

Pesanan untuk diri sendiri, apa2 pon, cendol jangan lupa. Lagi, ayam percik, seri muka, kuih warna hijau atas ade kelapa aku tatau nama dia, lopes, karipap, keria, TEMBIKAI. Eh? Banyak nye?

Bye.

P.S. Al-fatihah untuk mereka yang terkorban dalam Bazaar Ramadan Jasin tahun 2010. Setahun dah berlalu. Semoga roh mereka dicucuri rahmat.

ಌ Lin Ghazale

2 comments:

zamnzara said...

aku rs skrg bazaar memana pn x sedap lah.

Lin Ghazale said...

ye ke beb? bangsar ngan ttdi? dulu aku kerja HP, shift. blk 830. so kene berbuka kat opis. diorg selalu beli maknan dari dua tempat tu...menarik gak laa.