Friday, June 24, 2011

Emergency

Pagi!
おはよう!

Sejak sampai Japan, aku dah 2 kali tertekan button Emergency.
  1. Dalam toilet kat eki. Heeee. Siap keluar announcement ada emergency. Eki officer pon dah keluar nak check toilet, sekali aku keluar rileks saje. Sori incik. Butang tu lenkali jauh la sket daripada butang flush.
  2. Dalam baby's room dekat 市役所(しやくしょ). Kanji kunun. Sebenarnya itu kompiter ni yang pandai, bukan aku. Muahahahaha. Anyways, kejadian berlaku dekat City Hall Hachioji ni ha. Bilik tu gelap. Butang Emergency tak nampak mcm terlalu emergency lah untuk aku. Aku ingat butang lampu. Sekali datang officer, cakap Jepon machigai blablablablabla. Aku just cakap "Sorry, I accidently pressed the wrong button". Aku pon taktau dia paham ke tak. Rasa macam tak sebab dia keep on cakap machigai blablabla (lepas tu baru aku tau maksudnya tersilap). Last sekali, aku buat sign "best" kat dia. Lurus ibujariku! HAHAHA. She must had had a good laugh in her office after that. Stupid alien doesn't know how to speak Japanese!
Aku harap, tidak akan ada kejadian-kejadian seperti ini akan berlaku lagi selepas ini. Kalau ada banyak butang, sila snap gambar, pegi tanya suami dulu ok? Kau jangan nak memandai tekan-tekan sembrono. Nanti buruk padahnya.

じゃあね!

NK: Rasa-rasa macam dah dapat green light :)

ಌ Lin Ghazale

2 comments:

Melissa said...

ahahahhahaha nape u buat 'best' kat dia? akakakkaka. mcm konon u nak bgtau dia semua ok lah ehh???
pandaaiiii.

Lin Ghazale said...

hahaha ye la weh. apa lagi i nak buattttttttt. fifi dah tengah redi nak menyusu dah masa dia dtg