Wednesday, June 1, 2011

Adik Visit #2

Shibuya and Harajuku.
Mommy -2
Fifi - 2
Papa - 0

Yang pertama sekali, mesti tengok Shibuya intersection betul2 sebelah eki. I have no pictures of that. Hehe.

Yang kedua sekali, Hachiko yang menjadi glemer seantero Malaysia (or dunia) kerana a movie with Richard Gere in it. Inilah dia kawan-kawan. Aku maleh nak pi dekat2 situ sebab situ meeting point. So orang isap rokok ramai NM. Tak koser aku nak memendekkan umur bersama-sama mereka walaupon para perokok sekalian akak claim, kalau nak mati, bila2 bole mati. Tapi tahukah anda, berdosa kalau anda mengjeopardizekan kesihatan diri sendiri?
Hachiko @ Shibuya Eki
Itu je le kot? Hahaha. Lain2 tu gambo jalan raya, kedai utk bershopping takyah le nak hamik gambo kot. Cuma nak tunjuk ni:

Usha sendiri beb. Takyah mak pak nya susah2 nak pilih :P



Lepas tu gambo ni plak.

Dengan sengaja menunggu

Dan dia pon lalu :P

Yang pakai nampak bontot sebelah (sekiranya anda usha dari belakang) tu retis baru beb. HYNA ke apa tah nama nya tadi. Ke itu nama album? Hahhaha. Diorg ni nak promo retis2, diorg sewa lori. Lori mcm treller tu lebih kurang. Pastu tampal poster cantikkk punya. Macam kaver  album ke...Lepas tu drebar lori tu bawak la lori tu sambil pasang lagu2. Tapi yang ni, aku tatau kenapa dia turun sekali. Dah la sejuk mace hare. Dia bleh pakai gitu aje. Aku saspek ni ala2 Lady Gaga la kununnya.

Ni contoh lori promosi:
Taci taci taci.
Lepas tu kami jalan kaki dari Shibuya ke Harajuku St. Sepanjang dari Shibuya ke Harajuku St. adalah syorga shopping. Tapi brand nya tu lah, ada yang kenal, ada yang tak kenal.


Aku tak dapat nak snap pesen2 Harajuku yang selalu keluar2 TV tu. Ada tapi tak sempat. Tak cukup tangan gitu. Muehehehe. Tetapi aku dapat snap yang di bawah ni. Si sweater hijau, hot pants, stokin pink. Beliau adalah lelaki. Aku rasa umur ada 40 kot. Tua dah mukanya. T__________T.

Sekian saja. Aku lapar. Nak makan megi. Besok kita jalan dekat2 sahaja. Bando Hachioji. Rileks2 kan kaki. 

ಌ Lin Ghazale

6 comments:

AJ The Mommy said...

Taci taci taci tu lagu eh? ke nama group? tapi minah tu serious macam lady gaga. rambut je pendek. haha

psstt. kagum fifi dah pandai rembat baju sniri. hehe ;p

Ira said...

Lin... diriku harap dirimu tidak terima #kejutanbudaya sebegitu di sana eh.. hahaha..

Lin Ghazale said...

AJ,Taci,taci,taci tu lagu. Mr Taxi by SNSD kot. Kumpulan Korea.

Lin Ghazale said...

Ira, Kalau i terkejut budaya, bawa lah i ke pangkal jalan hHaha

Erwany said...

haha.. yg aku xtahan sbb tgk muka korg.. ce tgk ce tgk..

Miss Aai said...

Oh my!bontot nmpk sebelah!hahahaha.pakai panties je kan tuh?

bestnya jln2 di jepunnnn. i is jeles!