Tuesday, June 21, 2011

11 months & Lawatan Sambil Belajar

Fifi at 11 months. Rupa macam tak mengerti apa-apa lagi. Sekarang akal sudah sedikit panjang. Sudah mengerti sikit-sikit. Tak mengerti (atau buat-buat tak mengerti) masih ada lagi.

Cerita lain. Hari ini Wandy ada lawatan sambil belajar. Aku tanya, pegi melawat apa? Dia kata, ntah la. Muzium ke office ke. Tak tau. Aku tanya dekat mane? Dia jawab something2 office. Taktau la tu. Ada ke bgtau nama office.  -_-! Tunggu saja dia balik utk bercerita. 

Kalau kerja, suka kalau kena buat keje kat luar, takyah duduk office. Boleh calibut awal. Samalah seperti sekolah. Sekarang? Nak calibut awal pegi mana? Shift dari matahari keluar sampai matahari nak keluar balik. 24 jam sehari. Aku wonder macamana lah orang-orang bekerja do it. Pagi kene pegi kerja. Balik kerja kene kerja kat rumah lagi. Anak suami masak makan minum laundry. The list goes on and on. Hebat lah korang. Harus award diri dengan bag cap Jurulatih paling koman. Hihi.

P.S. Rambut of rambut!

ಌ Lin Ghazale

6 comments:

mast@work said...

cap juruletih tak cukup nyah.. hahahaha..

Lin Ghazale said...

itu pasal aku kata paling komannnn. kurang2 LV ke Prada ke.

Muehehehe

Mama Ardini said...

setuju dgn kau nyah..haha

Umie said...

kalau kat nihon nie mcm best aje nak beli reward kat diri sendiri tu kan..balik mesia kalu jenuh la nak save budget...hehehe

Lin Ghazale said...

umie, yelah kalau kat sini logic. kalau kat mesia tu, ikat perut la baru dapat sebijik

Lin Ghazale said...

ain, apa lagi. sajeskan kepada suami hiahihaia