Monday, May 23, 2011

Odaiba #1

We went to apply visas for Fifi and me in Shinagawa few days ago. Since the place is pretty close to Odaiba, we decided to head there. Melawat kawasan. Huhu. Arrived there just in time nak sunset. Tapi tak bawak camera beso sbb we didn't plan to go pun. Maleh nak ngangkut2 camera. Rugi jugak sebenarnya. Takpe la. There's always a next time, jika diizinkan Tuhan.

Nak gi ke situ kena naik hmm monorail kot? I think it was a monorail. Tanya Wandy pon dia jawab "Agaknya" Chait! Gini, mula2 naik JR, Shinagawa - Shimbashi. Then naik monorail sampai ke stesen *I don't remember sebab panjang wahahaha*. That's the route we took. Prolly ada lain? I don't know. Never ask Wandy. Asal sampai sudah. No?

Benda wajib disnap adalah ini. The mini Statue of Liberty. Memang mini sangat kalau compare dengan the US Statue of Liberty.


Ini pula kami. Luckily there was a Japanese guy tiba2 muncul di belakang kami. I remembered I passed by him on the way to the place. He was meeting some friends after work kot. Tibe2 muncul je. Bagus. And he can speak English. Dia tanya "Where from?". Jawab "Malaysia". Dia tanya "Maraysia, Kuaraarumpur?". "Yes", I said. Pantas betul. Wahahahaha. Eksaited.
Dan ini pula Fifi.

The next icon yang kena snap adalah Ibu Pejabat Otromen.
Tudung memang mace hare lah. Takleh buat apa. Otromen duduk dalam benda bulat tu. Serius ni... :D. Itu adalah HQ Fuji TV. Kalau salah, maapkan keluarga kami. Huehuehue. Korang tengok la. Fifi ni kenan cara amik gambo papa dia. Typical SAS.

Akhir sekali, bridge. Aku tanya Wandy apa nama bridge tu. Dia jawab senang je "Odaiba Bridge". Hahaa ntah betul ntah tidak. Tak yakin je aku tengok muka dia. Monorail aku naik tadi lalu bridge tu.

Ok habis. Next week pegi lagi membawa adik dan bakal adik. Kali ni aku bawak camera beso yek?
Silhouette
Bye!

ಌ Lin Ghazale

8 comments:

DeLancrettLurpak said...

dah tak payah pi US.. modified sikit dalam photoshop, confirm dah nampak mcm dkt US, heheheh :-)

Qas Firdaus said...

1. cara penyampaian adalah sangat best. sukaaaa.

2. baju merah fifi tantek.

3. SAS tu amende?

thanks :D

Melissa said...

ye ye je u office otroman !!! hahahhaha

Lin Ghazale said...

Hahaha. Yaaa. Tapi dah pegi dah US. Alhamdulillah. Mungkin kene amik dari bawah bleh photoshop. Keke

Lin Ghazale said...

mel,
hahaha mmg lah bukan. tapi tu i mmg panggil bende alah tu office otromen sejak 10 tahun lps. kekek

Lin Ghazale said...

Qas, SAS = Sekolah Alam Shah. Sekolah bapak wandy.

zamnzara said...

napa derg pn ada statue of liberty yek? apa kisah disebaliknya? excuse d ignorance.

Lin Ghazale said...

hadiah dari france kalau tak silap. pasal ape hadiah tu, aku pon dah lupa. haritu aku gi nak baca tapi papa english dia jauh. ade jepon jek. minggu dpan aku gi lagi aku baca ye hihihihi