Wednesday, May 18, 2011

Hoh!

I have been a housewife for the past 16 months, masih ada lagi mereka yang suka berpoyo2an dengan aku. Macamlah surirumah ni hina benar pekerjaannya. Kau semua pandang rendah ye. Try lah jadi surirumah barang seminggu dua. With anak or anak-anak that is. Kalau takat jadi surirumah sorang2 goyang kaki, memang lah korang rasa masyuk dan tidak bergerak segala muscle2 dan otak korang tu. Cuba cuba. Yang lelaki pon dipersilakan mencuba.

Aku malas nak citer lagi la. Aku rasa dah ade aku tulis sebelom ni pasal benda yang sama.
 
Tapi boleh tak korang rentikan je nasihat2 or pendapat2 korang yang aku tak hingin nak dengar dan baca. Gunakan tenaga korang tu di jalan yang benar. Do your office tasks. Bukan gi check facebook 3 minit sekali. Bukan refresh twitter 44 kali sejam. Aku takpa, aku bukan ada gaji pon. Hahaha. Aku berkhidmat secara percuma. Korang nak ke kerja percuma? Ce cite sket. Maka, aku nak refresh twitter 65 ratus kali sejam pon, apa ada hal? Kalau korang taknak buat kerja office tapi tak menyakitkan hati orang takpe. Ini bikin aku naik darah je. Baik ko buat keje opis tau tak?

I believe I have mentioned this before, semua jenis pekerjaan mempunyai masalah. Cuma masalahnya comes in different form.

Akhir kata, aku dah lama tak tulis in English. Bilakah agaknya idea English nak keluar? Dah tau bahasa, tak guna adalah rugi. Kalau belum tahu, taknak belajar pon rugi. *Tunjuk jari jemari ke diri sendiri*
 
P.S. Aiseh ada email yang tak sempat reply. Dear husband, please check cepat2 sket la. I dunno Japs. TQ.

ಌ Lin Ghazale

No comments: