Monday, May 23, 2011

"Gunelaaa android apps, taip je, apps akan cakapkan untuk kite" - Pfftt!

Mari tuan puan dengan ini cerita.

Aku ada satu kenalan. Dipendekkan cerita. Aku memang menyampah ah dengan dia. Sebenarnya ramai org menyampah dengan dia tapi orang lain tak tunjuk kot. Ke orang lain tu sebenarnya suka dengan dia. Aku pon tak tau la kannn. Atau dia yang tak rasa org nyampah dia. Yang pasti aku meluat dengan perangai dia. Sepanjang 5 tahun aku kerja in 3 different companies, aku tak penah jumpa org perangai mcm dia, selain dia. The one and only ah kira.

So si dia ni style cakap dan gaya nak UP UP aje dari org lain. Duduk bawah tak mahu. Insecure lah bagi aku. 

Kalau dulu masa kerja, performance review dia pon dia nak UP UP. Padahal takde org dapat pon apa yg dia cakap tu. Die sengaja nak kasi orang lain ni rasa down. Cuba imagine ah manusia jenis apa camni? Aku memang tak paham la.

Nak UP UP beli keta hebat2, sekali end up dengan kete Mesia je. Ape kes kau? 

Nak UP UP beli rumah dekat kawasan mahal, mana rumah kau? Aku nak tengok sket. Serius ni. Kot la aku boleh jadikan rumah kau sebagai rumah idola ke kan?

So kau nak gi Seoul kan? 
Aku tanya "Nak gi Seoul ni, reti ghoyak ke?". 
Kau reply "gunelaaa android apps, taip je, apps akan cakapkan untuk kite".

Ini pon nak UP UP jugak? Kau sorang lah ada Android. Orang lain takde? Kau sorang hebat. Orang lain tak hebat?

I hope you get the AA ticket to Seoul and survive with your freaking Android in hands.

Para pengguna Android yang nak UP UP dengan aku, boleh blah. Ini bukan masalah Android or iPhone or BB. Ini masalah manusia. Paham?

P.S. Kalau kau baca ni, ketahuilah, aku memang nyampah kau as menyampah kau dengan aku. :D. Basically, kalau aku dah nyampah dengan orang tu, buatlah apa pon aku menyampah jugak. Noktah.

ಌ Lin Ghazale

11 comments:

Anonymous said...

aku pon nyampah ngn ko!!!haha

Lin Ghazale said...

no problem. but apa barang menyorok di belakang anonymous. come on lah.

ietah said...

bkn nak kasik panas..tapi mmg bengang org mcm ni.bkn kat pat keje lin je ada mcm ni.pat keje akak pun ada.ckp nak up up..kete ada 3bijik.2 kat asben dia,1 kat dia.ape kes blk kg naik bas?opps!emo lak kat sini..jgn mrh ye tn tanah..pokok pangkalnye,akak nyampah,meluat org mcm ni!titik..

Miss Aai said...

wah lajunye si anon ni komen

Anonymous said...

at the first place, why do u ask "Nak gi Seoul ni, reti ghoyak ke?" - dari situ soalan u ade skit berbaur tidak best.
perlu ke kita tahu ckp bahasa org tu jika kita nk dtg melawat tempat org?.

Lin Ghazale said...

hi anon,
bagi i perlu. bagi u mungkin tak perlu. btw, who the hell are you?
tq

Lin Ghazale said...

sambungan, perlu tu takde lah kene expert berbuih2 mulut bercakap. tapi perlu la jgk tahu sikit2. especially if negara tu sangat taksub kepada bahasa sendiri sampai almost no english digunakan.

btw lagi, i think it should be "in the first place" bukan "at". and i was asking sekadar nak tahu, yg kau pon nak kata berbaur tak best ni ape hal nya?

Anonymous said...

Fyi, i bukan anon yg u menyampah sgt tu. Infact i pun bukan x officemate u. Nway, i've been to seoul with no proper korean speaking. Guess what? I survived!! Almost no english is totally wrong. Pls visit when u have free time, seoul-tokyo just 1-2hr flight.

P/s: if u dh menyampah sgt ngan org tu, ape org tu buat pun u rase gelisah x senang duduk and konon x nak amik tahu, hakikatnya setiap pergerakan dia u nk tau. Like dia nk g seoul/beli kete/beli rumah etc. Seperti u ckp ni masalah manusia, u manusia dia manusia so both pun sama2 bermasalah.

Anonymous said...

Fyi, i bukan anon yg u menyampah sgt tu. Infact i pun bukan x officemate u. Nway, i've been to seoul with no proper korean speaking. Guess what? I survived!! Almost no english is totally wrong. Pls visit when u have free time, seoul-tokyo just 1-2hr flight.

P/s: if u dh menyampah sgt ngan org tu, ape org tu buat pun u rase gelisah x senang duduk and konon x nak amik tahu, hakikatnya setiap pergerakan dia u nk tau. Like dia nk g seoul/beli kete/beli rumah etc. Seperti u ckp ni masalah manusia, u manusia dia manusia so both pun sama2 bermasalah.

Lin Ghazale said...

adakah seperti u keep on coming here to check on me? :D

thanks for coming.

Lin Ghazale said...

and good for u that u survived. bole lah jgn jadi anon dan memberikan tips kepada orang bodoh like me, no?