Wednesday, May 4, 2011

Cabaran

Cabaran bila takde kereta with anak:
  • Letih berjalan sambil mengcarry anak dalam Ergo. Ditambah plak anak takmau berErgo dengan bapak. Haih. The good thing is, I burn a lot of calorie. Kot.
  • Letih nak menolak stroller. Muahahaha semua pon letih. Padan muka kau. Train station terdekat dgn rumah ni tak stroller-friendly. Taktau la cemana orang on wheelchair. Takleh naik la kot? Yang stroller-friendly, jauh sikit KOT? Ke sama je. Nanti kita timing.
  • Bila anak nak menyusu. Ahhh payahnya. Dulu on the way ke mana2, bole kasi dalam kereta. 
  • Tak sure whether breastfeed in public is acceptable here. But I already did it once at a train station. Kerusi pon takde. Aku duduk bersila je kat tepi tembok. Dari anak menangis, lebih baik kasi apa dia mau. Sekiranya yang dimahukan itu appropriate. 
Itu je yang terpk setakat 2-3 hari kat sini.

Bye!

P.S. Download syok.

ಌ Lin Ghazale

3 comments:

Ira said...

buat 1 NC babe.. senang nak bawak ke mana2.. time fifi nak nenen, parking kat mana dgn NC tu.. eh, ke fifi dah reti rimas dok dlm tu?? :D

Qas Firdaus said...

download syok? - fine fine fine

Lin Ghazale said...

@Ira, NC memang dah ada. Tapi dia jenis yg distracted, rimas. Kadang2 tu kan...minum kan sebelah, tapi sebelah lagi pon dia nak tgk T___T OMG! Mcm free show.

@Qas, Yaaaaaaaa syokkk