Monday, April 18, 2011

Not a Shopping Spree

Been meaning to buy a sandal or selipar for Fifi. Bought one from Jasin Shopping Center but lama-lama dia pakai, melecet celah jari dia. Harga RM10 gak. Aku bajet selipar gitu RM5 sudah la. Tapi kugagahkan diri, beli jugak. Kekekek. Lepas tu aku kesian lah tgk kaki anak aku. Lepas habis round petang mesti celah jari dia merah. Kang melecet satu hal la plak kan. Maka, bought her first Crocs! Why tak beli yg tipu? Sebab I know the quality isn't the same. I tried both before, I still like yang original. Lembut dia lain. Korang try la. Aku tak mengada. Aku cakap yang bener saja.


Sejak Fifi mencucuk2 lipstick aku 4 minggu lepas, aku memang dah berniat nak ganti. Aku punya rules adalah mesti ada 3 lipstick dari kaler pallette yang berlainan. Pink, orange/peach, brown.

Sejak asik pow blusher adik aku setiap kali keluae rumah, aku dah berniat nak beli sebijik utk diri sendiri. Plus, tahan lama jugak kaler dia melekat. Except kalau ko dah sental sbb nak semayang laaa kan.

Kerana dua sejaks ini, aku pon beli lah. Sementara gi KL. Kat Melaka mana adaaaa. Kasihan Melaka.

Lipstick baru aku bernama See Sheer. Kalau aku tibai campurkan dengan yang lama bernama Bombshell, kaler dia jadi lawa. Aku sookaaaaa. #justification.


P.S. Entry ni memang menunjuk2 tapi, sila click adaakukisah.com?
Lin Ghazale

2 comments:

Jaja® said...

hihi, aku pun ada entry psl lipstick yg aku blum post tp ko dah wat dulu.

bestkan beli mekap2 ni :D aku suka.

Lin Ghazale said...

Ha ah best. Aku bole jd ralit kalau tgk colors...lipstick & eyeshadow. Pantang nampak.