Wednesday, April 27, 2011

Maxis Center Melaka, MP

Hi blog,

Lama sudah kita tidak ketemu. Aku rindu sama kamu blog.

Seminggu tidak menulis. Nampak sangat kehidupan I busy kat kampung ni. Siapa sangka hidup di kampung lagi sibuk daripada hidup di bandar. Huehuehue (TM). Huehuehue.

Aku nak citer pasal maxis center melaka aritu.

Cani citernya. Aku pengguna iphone. Aku still ada lebih kurang 12-13 bulan lagi balance contract at minimum rm100/month. Oleh kerana aku nak gi Jepun, Wandy suh terminate je la. Aku kene bayar rm650 sebagai penalty. Lebih baik dari bayar rm100x13. No? Yes? Ye lebih baik sekiranya anda takde sesapa nak sambung guna dan bayar.

Aku pegi first time. Aku yakin nombor aku atas nama aku. Jangkaan aku salah kerana still atas nama Wandy. Ok fine lah. My fault. Masa aku cakap nak terminate. Budak tu boleh plak sinis2 dgn aku.

Tapi kena bayar penalty.
Ye, I bayar lah. Total berapa?
Rm650.
Ok.

Sambung lagi senyuman sinis. Aish. Kalau aku takde duit takde nya aku gi terminate ok?

So kerana atas nama Wandy dia kata Wandy kne tulis surat authorize aku utk buatkan segala e.g. terminate contract and tukar plan ke prepaid sbb I wanna keep my number.

Aku pon balik la mintak surat dari Wandy and photocopy IC.

Dah dapat semua tu. Beberapa hari lepas tu, aku gi lagi. Ha kali niiiiiiii minah cs tu kata, takleh terminate hari tu sbb nombor aku ni "golden number" (whatever that means) sbb akhir dgn 7272. Diorg kene mintak approval utk transfer these "golden numbers" ke prepaid.

Hoh!?!? Mula la aku mencarut. Apsal tak bgtau awal2? Dah tu approval tu pon dia tatau bila akan dapat. Aku kene datang balik situ once dah dapat. Kau ingat aku takde keje lain nak ulang alik dari jasin-mp? Dah la mp tu sangat tak menyeronokkan! Malas tau tak?!? Pastu aku tanya kalau terminate je takleh? I dont care about the number no more. Minah tu kata takleh sebab surat tu bertulis terminate dan tukar ke prepaid. Kalau aku nak terminate je Wandy kene tulis surat lain. Ok fine. Understood.

Aku amik surat tu. Dan bla je. Cursing sebakul dua. Bongok betul. Kalau korang bgtau aku nak kene mintak approval bagai, senang aku suh Wandy tulis surat cakap nak terminate je takyah transfer2!! Argh buang masa aku laaaaa. Aku rasa nak tulis kat sokkabar ah pasal ni. Agak2 bole dapat prepaid free setahun tak? HUEHUEHUE.

Apa2 pon masa gi KL hari senin aku pegi singgah sahur sekali ke maxis klcc. Everything was done in less than 30 minutes.

Sambil2 tu aku tanya kat minah cs tu.

Haritu i pegi maxis center melaka. That lady kata kalau i nak tukar nombor i ni, maxis kene mintak approval sebab sekian sekian.
Ha? Takde lah. Kalau customer nak. Bagi je la. Apa dia nak sebok2? U nak bayar penalty pon. Bukan u taknak bayar.
Ha tu lah. Memang menyusahkan betul la center tu! Menyampah i.

Serius. Mmg bangang la maxiscentermelaka oyyy!

Lin Ghazale

2 comments:

aieesha.salleh said...

aku ada masalah sama masa nak tukar prepaid ke postpaid. boleh pulak orang HQ kata no aku tu register under Mr Wong (tgg). Aku kata nombor ni beli direct, bukan beli atas orang. Then dia kata kalau aku nak jugak nombor aku, aku kena minta MR wong ni tulis surat. Tak ke aku hangin? Tak pernah kenal pun kan. Hahaha. Aku call nak komplen kan, macam2 alasan dia bagi ko. Terasa nak email ke hotline malay mail gitu. LAst2 sebab malas nak bertekak, aku amik nombor baru.

tapikan, sepatutnya kena ada macam pampasan kan bila database derang tu yang salah. then cerita macam kita ni bodoh tak tau sistem. hahahah

Wafaa said...

sesungguhnya ada banyak customer service yang sebenarnya diorang main cakap je padahal 1 ape pon diorang tak tahu.