Friday, March 11, 2011

Sleep & Eat #2

Referring to Sleep & Eat entry few days back. This how I put her to sleep without having to nurse her.


I can do this while standing or sitting but it all depends on what she wants.

As of eating, I think I figured why she has not been eating well (I mean rice, meehoon, spaghetti) for the past 5 days. She doesn't lile fish anymore. She wants chicken. Maybe this is just a phase because she used to like everything.

As for roti, pancake ke apa ke. Semua pon still taknak makan betul2. Biskut dia nak . Sila tengok apa jadi kalau makan pancake sendiri:


Nampak? Nampak? 30% masuk perut. The rest? Melambak2 merata2 tempat.

Haih anak...

-posted from iPhone-

3 comments:

Mama Ardini said...

izzah ditidokan seperti itu up to 8 month kot. lepas tu aku tak larat dah. patah pinggan mak nyahh. bila dia da pandai pegang botol sndr, aku baringkan dia atas katilbersama2 aku sekali. lepas menyusu dia tertido.

owh btw, dgn papa dia pon bole saje

Lin Ghazale said...

bukan kah anak kau umur 1 tahun pon 8.3kilo? tak beza sgt dgn fifi.
aku still larat setakat ni. 5-10 minit je. tak lama. tp takde lah 10 minit diri je. mana2 yg selesa lah.

itu lah kau ade botol so kau tak rasa sgt kot. sbb aku tak gune botol. aku tamau dia tido bergayut.

Mama Ardini said...

ha ah beb..8.3 kilo saje masa 1 thn. tak larat nak dodoi sebegitu lama2 sbb ada time lama btol nk tgu dia tdo. hehe..

owh ye lah..kau still bf kan..bagus2.