Saturday, March 5, 2011

Mothercare Sale

Twitter is such a good (or bad) place from where you will get updated about what's happening in the world.  Just read your timeline. So yesterday's topic was mostly about Mothercare Sale :P Everibadi wants to go to Mothercare. I never shop in Mothercare. I think their stuffs are expensive. Fifi pakai baju bajan murah2 saja. I usually hit Brand Outlet, FOS or Pooney Outlet for Fifi's clothes

Because of Twitter, I went to Mothercare last night. I went to their branch in BSC. Ramai jugak yang bawak shopping bags full of clothings. Memang shopping habis la diorg. I think they are all fans of Mothercare who regularly buy Mothercare products. So diorg mesti rasa murah bebeno la semuanya.

Aku pon start membelek2. Adala baju yg menarik yang bole diterima akal harganya but takde saiz pulak. 12-18m is too big for Fifi. 9-12m tarak. 6-9m boleh pakai but nanti kejap je dia outgrow. Size sipi2. Tensen betul kalau terjadi mcmni. Pastu rasa nak amik je baju pape yang lain konon2nya dah terlanjur sampai :P. Nasib baik akal fikiran masih waras. Nanti shopping kat Jepun maybe lagi seronok? No? Lagipon, baju yang beli kat Bandung satu bag lagi ada tak pakai (sebab belum masanya). Apa2pon, aku beli la jugak sehelai jeans yang agak2 dia bole pakai skrg. Jeans Fifi ada 1 je yang dia bole pakai skrg. Yg lain, utk 18 bulan ke atas kot. Fifi dah la comel je saiz, confirm la 18 bulan pon still besar. Dan 5 pasang socks. Haha. Fifi ada 3 pasang je socks yang dah nipis2 dah. Kasihan. Aku belasah je socks warna apa pon asalkan paling murah di socks rack tu.

Kesimpulannya, tadi aku teruja tengok baju budak2 lelaki. Hensem2 gak la baju. Hihihi. Baju girl pon cute2 je. Tapi tah la. Teruja plak tgk baju for boys tadi.

Orait entry ni memang tak menarik. Tapi sesapa yang ada masa lapang, duit lapang, bole la terjah ke Mothercare. Sale nya adalah dari 4-27 March 2011.


Sekian. Terime kasih.

P.S. Risaunya rumah still takde penyewa. Nanti tak cukup duit kat Jepun macamana? Sesapa nak menyewa rumah di Selayang, sila la contact aku. RM1350 (negotiable). Fully furnished. Muslim. Sewa ramai2 pon tak ape. Pasrah.

ಌ Lin Ghazale

2 comments:

Wafaa said...

kau ada iklan kan kat mudah.com tak pasal rumah tu?

Lin Ghazale said...

ada ltk kat mudah.my. tapi 1 tu je la call. yg aritu. lepas tu tak call2 blk dah. kata nak tgk rumah. tak jadi le tu.

aih. byk betul masalah.