Friday, March 11, 2011

Kalau abang betul-betul nak...

We were searching for good luggage and hand carry bags. Since Jusco OU is close for renovation, we went to MidValley last Sunday because it has Jusco & Metrojaya. Parkson tidak penting :P.

The first place we terjah was Coffee Bean keke. Tekak kena basah, perut kena isi dulu before anything. Lepak2 di bench, tengok orang lalu lalang, muffin & ice blended pon habissss. Off we went to Jusco. The bags were quite expensive. Jenama biasa je pon like Crocodile la, Elle la, blabla. Maybe there wasn't any sale going on. Salesperson pon asik duduk main game PSP ke apa tah! Kejadahnya? "Do you want to work or play games ha dik?" kata aku. Takde la, aku tak kata pon camtu. Tak kuasa. But if the bags were in acceptable price range, memang lah budak2 tu kena dah dengan aku. Hihi. So we decided to leave and went to Metrojaya.

Metrojaya adalah store yang sangat aman. Ruang yang luas, less people. Easier to push your stroller. Point apakah ini? Muahaha. Penting ok point ni, malas gila masuk kedai yang nak tolak stroller pon nak kena bajet2. 

Orait back to the bags. Kat Metrojaya ada sale on certain bags la. So pusing punya pusing punya pusing, berminatlah dengan satu luggage bag ni. Tapi, takde discount. Rules kami adalah, apa2 pon tanya je "Yang ni takde discount ke?" Walaupon memang obvious takde tags or whatsoever around the bags. 

Lepas tu, adik salesman tu jawab 
"Yang ni takde discount bang. Tapi kalau abang betul2 nak, bole kasi 10%"
Hoh?!

Sebenarnya, aku nak je tanya dia "Dik, kalau orang tu taknak betul2 tak dapat ke discount 10%?" "Ada ke orang yang nak takbetul takbetul?"

Ke aku yang tak paham maksud ayat dia tu? Korang paham?

ಌ Lin Ghazale

4 comments:

Qas Firdaus said...

maksud betul2 nak tu kire nye, by the time akak tanye tu, tak kira la after less 10% tu still harga nya tak berapa nak puas hati. akak tetap beli. ha gitu.

eh tapi bukan ke klu dekat mall fixed price? unless stated?

AJ The Mommy said...

Tu standard kak lin. sama kalau sy nak beli handbag, dia akan cakap, kalau betol2 nak amek hari ni, sy bg less 10%. marketing strategy yo!

eh anyway, kt mid ada 1 kedai yang SETIAP HARI ADA SALE! kt seblah oasis tu rasa. atau bwh oasis. tapi ada 1 kedai beg. siap buy 1 free 1. Seriously. sbb sy dgn WF pon mmg suka usha beg. salah satu hobby kitorg #takdekeje #hahahah

Lin Ghazale said...

Tapi kelako la ayat tu kawan2, cakap je ade 10% terus. Dah tu takde sign kata ade 10% pun. Kalau betul2 nak je.

HAHAHAAHHAHAH.

Sampai skrg pon rasa kelakar. First time nih.

Kalau dia ckp camni "yang ni takde discount bang tapi sy bole adjusy kasi 10% kat abang".

Ha yg ni rasa privillege sikit ah konon.

Mama Ardini said...

point "metrojaya adalah store yg sgt aman" tu aku sgt setuju. senang nak tolak stroller. hoyeah..haha