Thursday, March 3, 2011

DUKTIG Series

Growing up, aku tak banyak mainan. Aku rasa itu adalah statement tipu sebab sebenarnya aku tak ingat apa mainan2 lain selain PlayDoh yang aku beli guna duit sendiri. Dah gune duit sendiri, confirm la ingat. Kekeke. Aku memang jarang tengok mainan budak2 ni walaupon setelah ada anak. Is that good or bad? Tapi haritu, masa lunchdate dgn Cikyam + Wafaa kat IKEA, duduk la kejap dekat tempat budak2 tu. Then nampak la mainan paling cool. Kalau bole aku pon nak for the child in me :P :P.

DUKTIG Mini Kitchen
Cool tak cool la bende alah ni kan...DUKTIG Series ni complete la. Siap ade sayur tipu, desert tipu, periuk belanga, senduk periuk sudu bagai  Of course ade la age yang suitable dgn tools2 tu. 


Kalau anda ada duit berlebihan terselit2 di mana2 celah tu, bole la belikan anak anda. Pastu invite la aku ngan Fifi main sesama sekali. Kehkehkehkeh.

ಌ Lin Ghazale

10 comments:

AJ The Mommy said...

tetiba nak mitak tolong terjemahkan harga bahasa jepun terbabit ke dalam harga bahasa melayu. HAHAHAHA

Lin Ghazale said...

oo dalam Yen eh. Tadi bukak IKEA Japan. Muahaha. Sama je kot harga dia kat Mesia. Cuma perasaan dia tak mahal kalau kat Jepon

Wafaa said...

yang pasti, sinki dia boleh cabut. hahaha... eh, aku pernah nampak kat blog someone, dia belikan anak dia benda ni. sape ntah.

Lin Ghazale said...

kalau dapat bonus masyuk, bole la beli kan. haha.

nnt kau baca blog aku, aku belikan Fifi. tapi tak pasti la bila :P :P

azzamoro said...

kalau ade anak perempuan, mesti aku dah buat tabung khas nak beli semua ni. comellll gile..

but kalau nak train anak aku jadik cam chef wan, oke jugak. haha

Lin Ghazale said...

buat tabung dpd skrg weh. nnt letak kat kitchen, ko masak, dia pon masak jgk

Ana said...

Aaa mmg comel gila..dah lama tgk, tggu anak je tak kuar2 hehe

ajan said...

Linnn aku mmg da lama da usha menatang alah ni. Tapi aku cam x sure la. Aahahaha macam tatau if aku patut encourage or not?

Lin Ghazale said...

Ana, u pon bole main. U pun bukan tinggi sangat. Muahahahahahhaahahahahhahahahaah.

Ajan, bole je beb. Chef Wan kaya apa? Siap dok condo 2 tingkat hokey? Anthony Bourdain, Tom Collichio, Chef Ripert, sumer laki :P. Tapi kan, ada jgk mcm workbench. Untuk budak laki aaa. Bertukang2 punya. Tadi aku nampak dalam catalog online. Siap ade tools mcm driller etc.

Ana said...

Cis! kuang ajo! hahahahah