Thursday, March 10, 2011

Dalam Dingin Subuh Hatiku Terusik...#1

As of now, it is set that suamiku will be flying off on 20th March. That's like 10 days away. Ha? WTH? Is it really 10 days? *insert icon meratap hiba*. *icon hingus meleleh*. *icon menangis kluar air mata darah*. *icon guling2 kat lantai*

Fifi and I will follow route in middle May. At first, we didn't want to buy the tickets for us yet. Sebab taktau bila paling awal boleh fly. Sebab dah kena plan, so takleh la nak "paling awal" lagi, kene pilih tarikh "paling selamat" pulak.

Kenapa kena beli ticket awal?
  • (akibat dari others' irresponsibility), we have to buy suamiku's return ticket to hamik kami sebab Wandy will be entering Japan as visitor status not as student. Dah sampai sana baru tukar status to student. Kalau visitor visa, confirm2 ko kene tunjuk return ticket baru bole dapat visa kan?
  • Alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan, dah kena beli suamiku's return ticket, might as well beli terus ticket aku dan Fifi sebab ofcourse la suamiku takleh la nak bercuti lama2 bagai kat Msia ni. Dia balik amik kami pon nanti kena skip kelas kot. Hoho. So let say suamiku balik 19 May, a few days after that, aku kena bla la. Sebab nak pi sekolah, banyak cantik nak ponteng lelama.
  • Plus, nanti ada Matta Fair kan kan? Hopefully muroh le sket ticket. Muroh pelis. Matta Fair stat besok. Jom terjah.

Apa yang berada dalam kepala otak aku skrg ni, bukan fly ke Jepun tetapi berjauhan dengan suamiku selama 2 bulan! *insert icon meratap hiba*. *icon hingus meleleh*. *icon menangis kluar air mata darah*. *icon guling2 kat lantai*

Agak2nya Fifi akan ingat ke papa nya eh? Ke lupa? Uii jangan lupa, mati aku dalam kapal terbang kang!

First Class MAS (tak tau fleet apa)
Nak letak gambar pon kene kecik2 sebab tak mampu. Hahaha.

Ok bye!

ಌ Lin Ghazale

No comments: