Wednesday, February 2, 2011

Surat Untuk Suami #2

Menemui suami yang kini berada di office. Apa khabar mu di sana? Semoga hari ni ceria seperti biasa. Ataupon tidak ceria kerana kerja banyak atau pon boss mcm bongok. Abaikanlah mereka tu. Awak dah nak resign pon. Muehehehehehehe. Sekali sekala, jadi la jahat sikit. Tak boleh?

Dah 3 tahun kita kawin. Tidak ada sebulan pon berlalu yang kita tak bertekak. Tapi itu perkara biasa lah kan. Kalau tak bertekak tu, saya pon tak tahu lah orang atau bukan orang. Mungkin bukan.

Dah 3 tahun kita kawin. Tidak sehari pon berlalu yang kita tak berSMS. Time angin kus-kus datang pon SMS jugak. Lupakan kus-kus, ingat yang elok-elok. Tiba2 petang nanti, kita dah ok je. Ekeke. The power of SMS. 

Dah 3 tahun kita kawin, dah 1 tahun saya tak kerja. Tapi awak usaha jugak nak kasi apa yang termampu. Terima kasih sangat-sangat. 

Dah 3 tahun kita kawin, dah 1 anak dah kita ada. Bila nak menambah lagi? HAHAHAAH. Haip! Astaghfirullah. Jangan over. Bersabarlah.

Pendekkan cerita, dah 3 tahun kita kawin, dah macam-macam kita lalu... 

But I am looking forward to many more years to come with you. To grow old with you. To watch our kids grow up menjadi orang yang berguna. Dan seterusnya. Banyak lagi nak buat sama2 ni. Semua itu, jika diizinkan Allah.

Happy 3rd Anniversary babe!
XOXO

ಌ Lin Ghazale

13 comments:

azzamoro said...

happy anniversary lin. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. nanti buat baby made in japan la. :P

Lin Ghazale said...

thanks azza. made in japan uhuk uhuk

Jaja® said...

happy anniversary lyn n wandy.
migrating ah?

Lin Ghazale said...

thanks beb. ikut wandy sambung masters only. tu tak kira migrate lagi kot. ekeke

aieesha.salleh said...

Happy Anniversary beb :)

Lin Ghazale said...

terime kasih!

Wafaa said...

3 tahun lepas aku gi wedding korang. kejap je 3 tahun tu. tetiba dah wish happy 3rd anniversary. ok, happy packing ye. mintak je tolong si gadis itu.

Rus said...

roza,wandy sambung masters di mana?baru nk congrats hubby mu upgred..
anyway,surat cintan paling rock pernah baca..

Ana said...

entry ni sgt sweet! :) happy 3rd anniversary to both of you...

p/s: tggu kedatangan kami di japang,insyaallah..hihihi

Lin Ghazale said...

Wafaa, 3 tahun lepas, kau bawak D40 tapi takde beteri T_____T.

Kak Rus, yaa naik gred.sambung di Jepun insyaAllah

Ana, tQ. Mari lah mari. Sila make sure bole kluar Malaysia je Abe Fifi tu? Kakaka

Wafaa said...

haha.. ko ingat ek? nyampah aku bawak kamera tapi takde bateri.

ajan said...

Happy 3 yr anniversary lyn and wandy!
Bila g jepun?

Lin Ghazale said...

Ajan, Wandy pegi next month. Mid.
Aku pegi selepas itu. Apr / May. Kene tunggu Wandy settle docs aku+Fifi needed for visa.