Sunday, February 20, 2011

Lucky Day

Let me emphasize again that Fifi wants to nurse, EACH time she wants to sleep. EACH time. Everytime, everywhere I am emphasizing this because ada yang tak faham lagi kekronikannya. Haha. Ingat dia nak tido malam saje kaaa? Oh nononononono. Setiap kali nak lelap mata. Yes, I have been her pacifier since she was little. Actually she developed this habit when she was around 4 months old kot. However, a few months ago, she has started to fall asleep on her own when she's on a car ride with assistance of lagu2. Senang sikit dalam kereta. Tapi kalau di rumah, takde nya. Pasang la lagu 44 kali round pon, takkan dia lelap.

This is why I say, if she falls asleep on her own, that would be my lucky day.

Lucky Day #1:
Friday (18/2): She fell asleep while watching Higglytown Heroes (cemana tah nak eja). Dia tido dalam 1-1.5jam je that morning. Usually dia tido 2-3 jam during the day. Dah try nak tidokan dah by the usual method tapi dia taknak. Sekali dah pukul 6, dia tertido sejam.


Lucky Day #2
Sunday (20/2): Aku dah nurse dia tapi dia tak tido2. Sama la mcm Jumaat. Mata aku mmg dah ngantuk gila dah. Aku tertido. Wandy mmg la dah tido awal. Fifi panjat2 aku pon aku dah lemah dan mamai gila. Hahaha. Wandy yang tukang jaga. Sekali Wandy pon tertido. Tiba2 Wandy tersedar, Fifi tido tertonggeng kat celah kangkang aku. Perut atas peha aku. 


Kesimpulannya adalah, kena kasi penat2 dengan hanya 1-1.5hours of sleep selepas bangun pagi.

ಌ Lin Ghazale

3 comments:

Wafaa said...

haha.. punye la aku dok tilik tu fifi dok peluk ape benda.

ha... aku la tu, yg tak faham ker-kronik-an-nya.

Mama Ardini said...

Kasi penat betul2 beb. Macam izzah, standard between bgn tdo n tido seterusnya adalah lebih kurang 4 jam. Haa..baru bleh tdo sndr. Tu tido siang la

Lin Ghazale said...

4 jam gap tak cukup memenatkan lagi. kene lebih..