Thursday, January 13, 2011

Meraban

Aku ingat lagi masa kat US, dalam kelas Physics II. Kami dimixkan dengan omputeh atas dasar paksaan. Obviously ada beberapa Melayu kat dalam tu sebab Physics II kan? Kelas basics. So aku dok sensorang tersipu2 malu bersama mamat2 saleh lain. Eh ade sorang minah saleh tapi dia mcm taknak kawan je dgn org rupa pelik, bertudung bagai mcm aku ni. Bila aku tanya, jawab nak taknak. Gi mampos la. Macam kau lagi pandai dpd aku. Aku tengok mcm tak pandai je. HAHA. So aku berkawan2 dgn all these mamats je la. Maka aku tulis2 report, sekali mamat ni tegur, kalau dah ade much, tak payah letak more. Contoh:

  • Much stronger, bukan much more stronger.

Sampai skrg kalau aku baca di mana2, ade mcmni, aku teringat kelas tu. Tapi tak igt mamat tu, cuma ingat minah tu. Ekekeke. Tapi lagi sekali, ni je contoh yang aku ingat. Yang lain2, google sendiri la betul ke tak penggunaan nya. Contoh: much more beneficial? Ini betul kan? 

Lepas tu, di tahun lain, kelas lain. Teringat pulak pasal mamat ni suh aku gi check kat pusat bahasa ke apa tah nama dia. Suh gi check grammar. Takde la salah banyak mana pon. So lepas cantum ngan bahagian dia. Submit la. Sekali yang banyak salah adalah bahagian dia. HAHAHAHAHA. Mcmni la aku gelak. Tapi hanya di dalam hati.

Dulu aku kerja, ada orang ni sebut yay for yapple. Cuba teka dia dari negara mana?
Hint: Dulu masa aku kerja, orang "yay for yapple" ni suka Mazura. 

Eh Fifi dah bangun. Perepekan tak dapat diteruskan.

Bye!

ಌ Lin Ghazale

10 comments:

Melissa said...

"orait yang I" bwh skali tu ape???
eh, takpayah bagi hint pon kami sudah tentu tahu. and even org Malaysia pon bole sebut P for PineAYple ye.

Lin Ghazale said...

orait yang I tu salah. fifi la ni..nak type kat tempat lain, situ pegi nya.

Ana said...

hahah! siap buat ringtonelah pineyapple...tak perlu diteka lagi siapa...i know, u know, cukup la..hihihi... :P

Lin Ghazale said...

ish korang ni salah niiiii. itu pineaaayyyple. lainnnnnnn.

ini yay for yapple!

zamnzara said...

eh dulu cikgu english writing aku pnh tny, apsal la bdk msia suka ckp "in a nutshell". sbb dia kata pelik na suma tulis camtu. dia pnh dgr pun b4 ni.

Lin Ghazale said...

sbb tu UK punya term ke? tatau la. cikgu zaman sekolah menengah dulu tak kata salah pon. tapi aku tak penah gune pon. haha sbb pelik.

Melissa said...

hahaha. i tau laaa yay for yapple! bf masoora suatu ketika dahulu :p

___MaZuRa___ said...

Oiiii....kutuk kekasih gelap tuuuu....abg polars.... "morning sunshine"....tp skrg sun dia sudah tidak shine lagi.....

rozanna- said...

aah la, rasa macam u ada je cite pasal mamat yang tegur pasal "much more" tu. tiba2 teringat org2 yang kita selalu ketawakan dulu.. sapa ntah nama mamat cina yg pelik tu.

Ms. Kerepek said...

yapple ok lagik...tp klu wolwo utk volvo!?!?!?!? :D