Wednesday, January 19, 2011

Apa lagi yang dia boleh buat?

  • tahu salam bila perlu menyalam. dgn cium tangan. maka dgn bangsa lain pon dia cium tangan. masalah di situ! sebab mereka pelik, pehal budak ni nak cium tangan.
  • tahu kiss, bila diminta. kadang2 payah sikit. kadang2 tak mintak pon tiba2 kiss. 
  • doesn't know how to do flying kiss. bila ajar, dia akan buat bunyi mcm red indian tu. tepuk mulut sambil bunyi. faham ke?
  • kepochi.
  • bila orang semayang, dia datang main2. bila org lain datang utk amik dia, dia akan assume org tu nak main dengan dia. maka dia akan jadi lagi hyper. menjerit2 menyorok celah kain, dalam kain T_____T.
  • gian nak berjalan, TAPI nak org pimpin.
  • bole diri kejap. tapi still tak bole diri sendiri dari sitting position or any other position. still takut untuk step, walaupon selangkah. 
  • tahu kasut and socks adalah untuk pakai di kaki.
  • tahu siapa Fifi e.g. bila tanya Fifi mana, dia tunjuk diri sendiri. bila nampak gambar dia, dia tunjuk diri sendiri. 
  • tahu mane ear. tapi kadang2 confused ear ngan Fifi. so terbalik. tanya ear tunjuk diri sendiri. tanya diri sendiri, tunjuk ear.
I think she's funny like a badut. 

Antara yang Fifi buat starting from 11months aritu. Ok la. Nanti kalau teringat, aku letak la kat celah2 entry lain. Bye!


ಌ Lin Ghazale

2 comments:

pu3seroja said...

pandainya fifi...

Melissa said...

i think she's funny like a badut too. hahaha. especially the red indian part!!