Sunday, December 12, 2010

11 months old. Whoah!

Pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik blink blink blink pejam celik.


She's 11 months old today. She's pretty much a normal baby. 
  • when anyone says "fifi busuk busuk", she'll do her pout. Muncung, sungguh muncung.
  • when anyone says "hello hello", she'll put her right hand on her right ear.
  • if she sees anyone is using a phone, she'll do the same. konon2nya nak cakap dengan dia la. eh perasan!
  • she can recognize papa's ringtone. not all the time though. lupa kot. sebab phone pon jarang2 berbunyi.
  • tau demand nak dengar lagu apa kat phone. tapi aku hanya cuba jaya je la lagu mana2. tatau sangat lagu apa dia suka pon.
  • can fall asleep in the car while watching lagu2 played kat phone. bole pulak kan? kat rumah tak bole. 
  • can climb up furniture yang rendah2.
  • sudah reti makan biskut dia sendiri. lain2 aku tak cuba betul2 lagi sebab more kepada bersepah2. mak pening nyah tengok selebet2 ni. sebelum ni dia taknak, dia nak orang suap. kalau kasi pegang, dia letak balik dalam container. tapi sebenarnya tak kisah sangat dia makan bersuap sebabnya....aku pon makan bersuap sampai besar panjang. besar panjang yang amat panjang. menengah rendah still suap kot kadang2. WAHAHAHAHHAHHAHA.
  • it's getting harder to carry her in ergo especially when she sees her stroller is pushed next to her. nanti dia nak tolak jugak. huargh. tapi bile letak dalam tu, nak keluar pulak. ewah! cepat la belajar jalan kalau nak tolak sangat. nak dukung pastu nak tolak lagi. ewah ewahhhhhhhhh nakkk!

Dah, itu je yang ingat.

Happy 11 months birthday Fifi!


C...a..nn..o..t....w...ai...t f..........or.. W..ed...n..e....s....daa......yyy.

ಌ Lin Ghazale

3 comments:

Mama Ardini said...

nanti dah pandai jalan, jadi mcm izzah. nak tolak stroller sendiri. hoho

murn!e said...

happy 11 months birthday fifi. :)

Lin Ghazale said...

Ain, x sabar nak tunggu dia jalan.

TQ aunty murnie - Fi2