Tuesday, November 9, 2010

Teh Khulafak, Khalifah Bistro

The one I always go is their branch in Dataran Sunway Damansara. Sederet dengan mamak ni ade lagi satu fevret kedai makan aku, Vichuda. Sampai Wandy kata "Jom gi makan kedai makcik awak". Ha kami panggil kedai tu, Kedai Makcik aku. Aku rase dia mandrem la, tiap-tiap minggu pegi. Tapi ini cerita dulu, masa single couple. Dah lama tak pegi. Sejak Fifi ada, tak penah pegi dah. Nanti nak pegi la. 

Kami memang bukan food explorer sangat sebenarnya. Kami pegi kedai yang biasa2. Yang dah tau nak order apa. Kalau kedai spesel2, pegi jugak, kalau orang ajak or kalau ade org belanja. Ekekeke.

Berbalik kepada tajuk entry ni, Teh Khulafak ni sedap ah. Tak manis, tak tawar. Sedang-sedang saje. Rasanya dia gune susu lembu tu kot. Bukan yg pekat manis. Sebab macam cair. Pastu ade ade foam2 sket hasil daripada ditarik. I'm sure there are other mamaks yang buat the same thing. But I found theirs first, maka situ je la aku tuju. Hihihi. 

On Sunday we went there, after almost a year tak pegi. Last time when I was around 6-8 months pregnant with Cik Fifi. Tak berapa ingat. Teringin sangat dah nak minum. Sampai tahap bole rasa dalam mulut la. Kronik kau.

Teh Khulafak

Ketuk Meja

Nak rasa? JOM! Haha.

3 comments:

nieja said...

bestnye vichuda..
lame tak pegik!
ikan siakap steam
dia sedap hehe

Shereen said...

akak, khulafak nye teh memang gile kau!!!! Die pakai susu lembu kot sebab memang kick ah!!!! Kite slalu gi khulafak kat shah alam and sgt sgt sgt gile teh 3 lapis...u should try...gule melake n susu lembu die peeerrggghhh....vichudah die nye tomyam mmg power!!!! Alamak terliur

Shereen said...

akak, khulafak nye teh memang gile kau!!!! Die pakai susu lembu kot sebab memang kick ah!!!! Kite slalu gi khulafak kat shah alam and sgt sgt sgt gile teh 3 lapis...u should try...gule melake n susu lembu die peeerrggghhh....vichudah die nye tomyam mmg power!!!! Alamak terliur