Tuesday, November 2, 2010

Malam Hari Bersama Dadah


Sessi depan laptop pada setiap malam hari tidak akan lengkap sekiranya tiada nescafe or coffee or tea. Basically, minuman panas supaya bole cicah dengan biskut.

Nampak tak biskut? Tu biskut lemak cap Munchy's. Biskut lemak alaf baru. Tak payah nak patah dua untuk muat dalam mug anda! Packaging pon kecik2. So takde isu, biskut lemak lemau. 

Sebenarnya, air tu tak penah habes pon setiap malam. Tapi memandangkan tiada orang aku nak ber'sharing is daring' with. Buang je la. Suami? Don't ask! Ekeke

Air dalam mug putih adalah air kosong. Untuk cuci mulut. :P

2 bijik handphone itu adalah hakmilik Cik Fifi. Dua2 pon used to be papa's. Satu dari Malaysia, satu dari Jepun. Tapi sebenarnya dua-dua pon dia akan tolak tepi sekiranya iPhone aku ada depan mata. Hmmmmmmm. Takpe la at least ada benda nak distract dia. Harini bibir aku ade pecah sikit sebab dia baling iPhone kene aku. T___T. Dah la pagi2 hari kul 7 - mamai lagi. I swear kalau budak besar buat, memang dah kene lepok dah. Ringan betul tangan nih.

And now, aku tengah ajar dia, instead of baling, just pass anything in her hand to me. Pandai jugak dia rupanya, if tangan terlangkup (kerana aku terlelap. AKAKAKAKAK. Ngantuk wei! Dia je yang tak ngantuk). Ok sambung. If tangan terlangkup, dia amik tangan aku, pusing kan supaya nampak palm dan hulur. Pandai2. Lepas pass, kena kiss. Kalau aku jauh, dia kiss je whatever yang dekat, usually the phone itself, sebab tangan aku dekat dengan dia. 

Hopefully, this baling-baling-tanpa-perasaan/reason phase tak akan berkekalan. Mak tensen.

1 comment:

The Party Staff said...

aku pnh kena very bad ulser kat bibir. so bad dat suma org ckp dgn aku akan noticed and asked. 1 day, anak dara tersiku aku. sakitnya ya allah, tuhan sj yg tau. perasaan aku ni...mmg rs nak lepuk je dia. x nmpk ke org sakit. tp apakan daya, member kecik sgt lg. tersikut pun ms dia tdo. tp aku mmg menangis la sorg2 di tgh mlm.