Tuesday, November 16, 2010

Jalan-Jalan Melaka I

Our 9am plan went down the drain. As expected. We only made a move to Bandar Melaka at 2.45pm. It was cloudy. Macam nak hujan. First stop was A Famosa. But we didn't go up the hill because we didn't have those parking tickets. Wanted to buy hourly/daily tickets but tak boleh. Pakcik booth tu kata, monthly je ada. Kepala hotak lu la pakcik. Lu ngan MBMB sama saje. Bengong. Plus, it looked like it was going to rain. So takut stuck la pulak kat atas. Tangga tinggi woh.

A Famosa

Fifi just woke up. Sepatutnya tido lama lagi. So, she didn't get enough dose of sleep.

Macamana nak guna meriam ni?

Hmm nak aim pulau pandan jauh ke tengah ke gunung daik bercabang tiga?

Then, off to Stadhuys. A lot of tourists. So are we! Huehuehue.
Bangunan Merah

Tak boleh nampak air
Kat Belanda. Ekekeke

And then semua di bawah adalah dekat-dekat Bangunan Merah. Dataran Quayside nama dia.
Tepi sungai Melaka. 
 Ada bot lalu lalang, tapi aku tak tau mana pangkalnya. Tak pegi pon. Wahaha. Adik aku tau la.


Only can stand unsupported if she forgets to hold, which is rarely. :P
Tadi pegi without adik lelaki and adik ipar. Maka, diorg ajak pegi lagi petang besok. We'll see lah. Ada baaanyak lagi belom pegi. Tak sempat lah!

P.S. Sejak active twitter, malas nak upload gambar into Facebook. Hanya di blog je. Pasai pa aa?

Ops lupa, ni dia Paris Shahady with her gorgeous mommy.

Paris Shahady @ Sofia Alani Azwan Shahady

4 comments:

Mama Ardini said...

pergh bunga selepuk kt kepala tu yg tak tahan..hahaha

Lin Ghazale said...

Stylo beb. Hahaha

rozanna- said...

gambo kat tepi sungai melaka tu sangat cantik. koordinasi warna yang bijak oleh anak dan ibu huhu :)

Lin Ghazale said...

HAHA.Gila la komen u.Rasa mcm model plak.:P