Wednesday, November 3, 2010

Alah Membeli, Menang Memakai

Begitu excited sekali nak berjalan2 pada bulan 12, papa sudah beli stock dispo. 66 keping. Cukup rasanya sampai middle December. Wehoo.

Actually, aku baru je start guna MamiPoko ni. Sebelum ni guna Huggies. Aku kasi choice kat Wandy, I'm fine with either one. Ofcoz la dia akan beli Huggies senantiasa, kerana lebih murah. Ekeke. Kerana Wandy tersilap langkah membeli MamiPoko bulan lepas, sebab Huggies M dah habes, skarang demand MamiPoko aje. Muhuahuahua. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak beli...belilah lagi.

Dari segi kuantiti dan kualiti menyerap pee, aku rasa dua2 same ja. Untuk case Fifi, at least. Baby orang lain, sila test sendrey ok?

TETAPI,

Dari segi design, MamiPoko menang lah. Senang nak pakaikan. Kira takyah la nak adjust2 bontot, atas bawah ke apa. Just nice je bonts masuk dalam area sepatutnya. Sesapa yang guna Huggies, mungkin ada masalah macam aku, di mana design Huggies tu mcm pendek kat blakang. Maksud aku, part yg menyerap air tu pendek. Haiseh, nak amik gambar pon Huggies dah habes. Huhu. Tengok la sendiri kat kedai.

Now you see

Now you don't - but you can see the mess I did behind there.

Haro haro, moshi moshi -  Kimura Takuya tepon.
Sekian

6 comments:

yumyum said...

aku penah pakai mamipoko je. (cewah ayat belagak) dtg sini lagibes, mamapoko tula yg paling cikai murah sekali punya brand kat jepun hahaha.
tapi lately aku rasa macam dah tak sesuai la plak saiz dia ngan ayra yg peha besar tuh. mungkin kena pakai dry pants? LOL

Mama Ardini said...

mamipoko adalah bagus. sila guna. hehe. mmg alah membeli menang memakai. sebab the bonts sentiasa kering wpon drypers tu da 3 kilo beratnya.

Lin Ghazale said...

Huggies pon sama kering je weh. Tp mamiPoko design di memudahkan. Aku beli sebab tu je. Especially klau nak tukar time tido. Atau dalam kete yg sedang bergerak. Ekeke

Mama Ardini said...

aku penah try huggies (dpt free hosp bagi lps bersalin). tapi tembus la pulak tepi2 tu. so beli mamypoko, sampai sekarang cik adik manis tu pakai mamypoko. eh kalau ko nk bli (kalau ok, kalau), ko bli time tesco buat jualan murah. kena rajin tgk iklan la tapi. hehe

Lin Ghazale said...

ooo..mungkin saiz kaki dan bontot anak kita berlainan. ehehhahea. a ah laki aku beli kat tesco masa jual murah. dia je rajin tengok iklan. aku malas hihihiihi

Lin Ghazale said...

cikyam, drypants tu mamipoko ke huggies? aku aritu beli gak dispo yang mcm spender ni. masa dia tengah rancak bergerak senang la nak pakai.just diri kan. kalau time tido nak tukar, payah la plak. kembali kepada dispo bentuk normal.