Sunday, October 31, 2010

Saturday 30112010

Our day today started with a nice smell and sound of rain pouring outside our window. Cecece. Hehe. But we still woke up at 7ish because of Fifi. Then lepak-lepak, makan-makan, jahit-jahit. We went out at 12ish to Something Waterpark kat Shah Alam tu. Ape kebendanya tah namanya. We went there just for lunch. Tunjuk muka saje due to some reasons. If we had a choice we would've never gone. Habes makan, we made a move to Bangi. It was already 2.30pm. Angin mcm nak ribut masa tinggalkan tempat tu. Takut! Tapi org ramai masih leka mandi-manda. Tak paham aku!

Our friend's son birthday party started at 1pm but by the time we got there, orang dah basuh periuk. Haha. Belasah la. Pegi saja. Melawat. She's moving to Kyoto next Friday to be with her husband who is furthering his studies in Kyoto-dai.  Baby#2 pon akan dilahirkan di sana. Syok tak? Her son sangat tinggi woooooo. Macam tak umur 2 tahun je. 

Lepas punya lepak dah kul berapa dah. Ikut je Wandy drive, dia kata nanti keluar kat Puchong. Maka, singgah sebentar di FabulousMom membeli bottom balm Fifi. Masa ni dah pukul 6ptg. Fifi pon dah mengaruk. Penat or tak cukup tido. Sebab she can't sleep dalam carseat sebab leher dia mcm block dia nak bernafas kot, due to her phlegm (dari selsema yang dah jadi batuk. batuk sebab ade lendir) Kesiannnnnnnnn!

Lepas tu singgah OU, to buy my stuffs. Kita cerita di lain entry pada suatu masa nanti.

Ok hari habes. Fifi meragam sket2. Tak selesa. Tak cukup tido. Nak tido tak selesa. It's okay, mommy faham Fifi. Tapi mandi still gembira. Malangnya takleh mandi lama2. Cuaca sejuk, hujan. Kang lagi selsema.

Dah on and off ubat since Wednesday. Kenapa off? Sebab aku tak suka Fifi makan ubat banyak2. Tapi start esok, I have no choice, bagi jugak ikut arahan doctor, 3kali/day. Mari doa, Fifi cepat baik dan tidak melarat-larat. Amin.

Entry ni memang takde gambar. Sebab nak amik gambar pon tak syok bila anak tak berapa nak sihat. Nak tengok gambar? Meh masuk dalam kepala aku, mental pictures berlambak-lambak.

Maaf to Lana/Hellos and Ach/Ajan, tak dapat pegi ke majlis2 anda.

No comments: